У МОЗ України, за участі представників посольств, відбулася нарада ректорів ВНЗ охорони здоров'я « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У МОЗ України, за участі представників посольств, відбулася нарада ректорів ВНЗ охорони здоров'я
19-06-2016

В МОЗ обговорили проблемні питання складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 2» іноземними студентами медичних вузів

16 червня 2016 року у МОЗ України під головуванням в.о. Міністра охорони здоров’я України В. Шафранського відбулася нарада ректорів вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти усіх форм власності та підпорядкування за участі представників посольств Азербайджанської Республіки, Держави Ізраїль, Республіки Ірак, Ліванської Республіки, Королівства Марокко та Сирійської Арабської Республіки в Україні, ДО «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація», ДП «Центр міжнародних програм МОЗ України».
Учасники наради обговорили результати складання ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок» іноземними громадянами, питання поліпшення якості підготовки лікарів та провізорів, ліцензування освітньої діяльності вищими навчальними закладами, які здійснюють підготовку фахівців за напрямами «Медицина» та «Фармація».

Станом на сьогодні у вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладах МОЗ України здобувають освіту 65,7 тисяч студентів, із них понад 22 тисячі — іноземці, які навчаються на умовах контракту. Контингент іноземних студентів у вищих навчальних закладах МОЗ є найбільшим в Україні, у наших навчальних закладах навчаються представники понад 100 іноземних держав.

У ході наради в.о. Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський наголосив на двох основних проблемах.

Перша — безпека перебування в Україні іноземних громадян та якість їх навчання, підкресливши, що це є складовою міжнародного іміджу України, що залежить також від визнання дипломів наших вищих навчальних закладів у країнах-замовниках.

Друга –прагнення керівників вищих навчальних закладів збільшити обсяги підготовки іноземних студентів задля збільшення бюджетних коштів спеціального фонду вищого навчального закладу.

Ліцензійний інтегрований іспит «Крок» є єдиним об’єктивним законодавчим засобом діагностики мінімально-необхідного рівня підготовки як громадян України, так і іноземних громадян, критерій «склав» якого, починаючи з 2015/2016 навчального року, становить 60,5% правильних відповідей, що наближено до рівня світових вимог.

У нинішньому році цей іспит не склали загалом 376 (10,4%) іноземних студентів:

- 232 (7,8%) студ. ВНЗ МОЗ України
- 114 (19,1%) студ. ВНЗ МОН України
- 30 (41,7%) студ. приватних ВНЗ

Вимоги до державної атестації студентів галузей знань «Медицина» та «Фармація» регламентовані наказом МОЗ України від 31.01.2005 № 53 «Про затвердження Положення про організацію та порядок проведення державної атестації студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах III–IV рівнів акредитації за напрямом підготовки «Медицина», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.02.2005 за № 244/10524, та наказом МОЗ України від 14.08.1998 № 251 «Про затвердження Положення про систему ліцензійних інтегрованих іспитів фахівців з вищою освітою напрямів «Медицина» і «Фармація», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.09.1998 за № 563/3003 та погодженим з Міністерством освіти і науки України в установленому порядку. Цими наказами визначено, що студенти, які одержали незадовільну оцінку на іспиті «Крок 2», можуть повторно його скласти один раз, але не раніше, ніж через рік протягом трьох років.

Враховуючи клопотання представників посольств іноземних держав в Україні, Міністерство охорони здоров’я України не заперечуватиме щодо надання таким студентам за їх згодою можливості проходження з 01 вересня 2016 року поглибленої підготовки за акушерсько-гінекологічним, хірургічним, терапевтичним, педіатричним, гігієнічним, фармацевтичним та стоматологічним профілем, зокрема, на підготовчих відділеннях, у тому числі за індивідуальним графіком, у вищих медичних навчальних закладах МОЗ України, з метою належної їх підготовки до складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 2» у 2016/2017 навчальному році.

Презентація доповіді директора Центру тестування проф. Булах І.Є:
(З сайту testcentr.org.ua)
dopovid-bulax-iye.pptx (3.81 Мбайт)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів