П'ять українських вузів стали дослідницькими « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
П'ять українських вузів стали дослідницькими
12-08-2009

Кабінет міністрів надав статус дослідницьких центрів п'ятьом українським вузам.


Такий статус отримали Національний університет "Києво-Могилянська академія", Національний університет "Острозька академія" (Рівненська область), Національна юридична академія імені Ярослава Мудрого (Харків), Львівський національний університет імені Івана Франка та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду України 29 липня.

За словами віце-прем'єр-міністра Івана Васюника, надання такого статусу дозволить зазначеним вузам отримати додаткові можливості поліпшення їхньої матеріальної бази.

У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зазначила, що за місяць уряд планує провести засідання з представниками ради ректорів вузів, на якому будуть заслухані їхні пропозиції щодо розвитку освіти України.

На початку липня уряд надав спеціальний статус самоврядного дослідницького національного ВНЗ Національному університету "Львівська політехніка".

Перед ухваленням рішення щодо ще п'яти вузів, яким пропонувалось надати цей статус, Тимошенко сказала: "Ми з вами зробили дуже важливий крок і надали Львівському політеху статус дослідницького закладу. Але в той же час у нас є ще кілька потужних вищих навчальних закладів, які абсолютно готові до того, щоб надати їм такий статус".

Вона зазначила, що в даному разі йдеться про Києво-Могилянську академію, Острозьку академію, Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого, національні університети імені Івана Франка у Львові та імені Тараса Шевченка у Києві.

"Я думаю, що це достойні вищі школи, які визнані і Україною, і світом як найкращі, і я думаю, це абсолютно справедливо (надати їм статус дослідницьких)", - сказала Тимошенко.

Прем'єр також зазначила, що разом із набуттям статусу, зазначені ВНЗ отримають "забезпечення функціонування цього статусу, тому що надати статус - це тільки частина справи, а далі треба забезпечити організаційно і фінансово виконання функцій цього статусу".

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів