Обговорено питання придбання та вчасної доставки підручників « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Обговорено питання придбання та вчасної доставки підручників
9-05-2016

6 травня 2016 року у телекомунікаційному центрі ПАТ «Укртелеком» під головуванням Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич відбулася селекторна нарада з питань забезпечення навчально-виховного процесу в загальних середніх навчальних закладах.



У селекторній нараді взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, начальник відділу фінансів освіти Міністерства фінансів України Андрій Бондаренко, представники Інституту модернізації змісту освіти, Державного підприємства «Інфоресурс», заступники голів обласних державних адміністрацій з гуманітарних питань, директори (начальники) департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій та міста Києва .

В’ячеслав Кириленко зазначив, що питання освіти під особливою увагою Уряду і з результатами цієї наради обов’язково будуть ознайомлені члени Кабінету Міністрів України. «Це питання підручників, професійно-технічної освіти, загальної середньої, дошкільної освіти, шкільних автобусів, опорних шкіл. Відповідно, ми повинні не збавляти темпів і вирішити всі болючі питання», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зауважила, що у 2015 році вперше в державі застосовано порядок видання, придбання та доставки підручників з урахуванням оплати 50 відсотків їх вартості за рахунок коштів державного бюджету та 50 відсотків за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Лілія Гриневич повідомила, що за кошти державного бюджету було закуплено в 45,5 % підручників для 4 і 7 класів, а решту мають закупити місцеві органи самоврядування. У місцевих бюджетах за рахунок освітньої субвенції є на це 80 млн гривень, решту – 50% від необхідних коштів потрібно додати з місцевих бюджетів.

За словами Міністра, окрім питання коштів місцевим органам необхідно налагодити роботу з видавцями, адже видавці не можуть консолідовано зібрати інформацію про потреби області у підручниках. Від цих даних залежатиме і ціна на підручник.

Разом з тим, Міністерство вже вирішило питання попередньої передоплати видавництвам, відповідно до якої органи місцевого самоврядування можуть здійснювати передоплату до 70%. Це, своєю чергою, знімає проблему здорожчання підручників. Лілія Гриневич нагадала, що місцеві державні адміністрації зобов’язані до 25 серпня 2016 року забезпечити закупівлю і доставку підручників для учнів 4 та 7 класів, а також доставку від обласного центру підручників для 8 класу. Саме області мають розвезти підручники на місця.

Міністр також підкреслила важливість залучення до процесу відбору підручників для 8 класу всіх учителів навчальних закладів та нагадала, що від цього залежатиме друк кожного підручника, що розміщений на репозитарії. «Є рівень рентабельності, і якщо замовлення буде менше, ніж 2 000 примірників, то такий підручник не друкуватимуть», - пояснила Лілія Гриневич.

Заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей наголосив, що відповідно до постанови КМУ від 23 березня 2016 р № 210 органам місцевого самоврядування дозволити у 2016 році здійснити додаткову закупівлю підручників 4 і 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів за рахунок коштів, які залишилися на рахунках місцевих бюджетів з 2015 року, виходячи з наявної потреби.

Представник Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Поляков повідомив, що видавці отримали лише часткову інформацію про потребу в підручниках для 4 і 7 класів від 11 областей: Волинської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Тернопільської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької. Він відзначив, що найкращу консолідовану пропозицію сформувала Запорізька область.

Видавець зазначив, що для того, щоб надрукувати ще майже 6 млн підручників для 4 і 7 класів необхідно 2, 5 місяця. Саме тому угоди видавців з платниками потрібно укласти у червні. Олександр Поляков також пообіцяв, що ціни за підручники 4 і 7 класів не будуть перевищувати ціни 2015 року.

За результатами обговорення питання Міністр освіти і науки дала доручення представникам областей до 20 травня надати видавцям консолідовану інформацію про підручники 8 класу.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів