Чому діти не хочуть ходити в школу: ТОП-10 причин від 11-річного учня « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Чому діти не хочуть ходити в школу: ТОП-10 причин від 11-річного учня
1-05-2016

Страх вчителя, оцінки та помилки – тільки частина проблеми



Часто буває, що дитина рветься піти в школу, а коли потрапляє в неї, мріє швидше звідти піти.

Тимофій Дрогин, 11-річний спікер teen-конференції "Завтра по імені_", розповів, чому діти втрачають бажання вчитися і з часом починають просто ненавидіти школу.

WoMo.com.ua публікує ТОП-10 причин, чому діти не люблять ходити в школу.

1. Учитель

Коли ви тільки приходьте до школи, вам тут же намагаються вселити страх. Один з них – це боязнь вчителя, зазначив юний фахівець.

2. Страх оцінки

Після першого страху розвивається страх оцінки. А потім страх покарання батьками, директором школи. "У школі не дивляться на те, ким ти є, тебе судять тільки за твоїми оцінками", – упевнений учень.

3. Страх помилки

Ще один страх – це страх зробити помилку. Школа не вчить тому, що помилятися можна і потрібно, адже тільки так ти можеш навчитися чомусь, зазначив Тимофій.

4. Тролінг

Ще одна причини – глузування однокласників. І часто це вина вчителів, які виставляють дітей на посміховисько, вказуючи їм, що вони роблять щось не так добре, як їхні однокласники. Для них оцінка важливіша за учня, вважає школяр.

"Я ходив в дитячий клуб творчості, я навчився плести з бісеру, ліпити з тіста, робити браслети зі шкіри та багато чого іншого. І коли вихователька з мого гуртка прийшла в мою школу запропонувати майстер-клас і розповіла про мої досягнення, то завуч здивувалася : "Тимофій? Такого бути не може!" – Розповів учень.

5. Безглузді тести

Ці тести, які дають на уроках, неймовірно безглузді, тому що в них немає варіанту своєї відповіді, запевняє Тимофій.

За його словами, дитина, щоб отримати хорошу оцінку, намагається вгадати одну відповідь з запропонованих, але ж у неї може бути своя думка, яку він не може написати.

"Я не думаю, що настане час, коли всі будуть пам'ятати всі столиці світу, все, що написав Тарас Шевченко, квадратний корінь з п'яти. Мені здається, якщо людина чимось зацікавиться, то вона дізнається більше, ніж дитина за 10 років школи. І якщо їй знадобляться знання з інших областей, то вона з легкістю зможе їх отримати", – вважає хлопчик.

6. Обсяг домашніх завдань

"Я читав, що немає ніяких доказів, що домашні завдання впливають на успішність і освіту дітей", – зазначив юний фахівець.

При цьому він розповів історію з життя, коли йому задали "таку кількість завдань з англійської, що після трьох годин написання я встав і не зміг розігнути шию".

"Мене відвезли в травмпункт, і цілий тиждень я ходив в шийному корсеті", – зазначив Тимофій.

7. Заборона на унікальність

У школах дуже не люблять, коли хтось відрізняється від інших. Це починається з учителя, передається учням і залишається з ними на все життя, запевняє учень.

8. Школа не вчить бути щасливим

Я читав, що коли Джону Леннону з The Beatles було п'ять років, мама йому сказала, що найголовніше в житті – бути щасливим. Потім він пішов в школу і його запитали там: "Ким ти мрієш стати в житті?". Він відповів: "Щасливим". Йому сказали: "Ти не розумієш завдання". На що він відповів: "Ви не розумієте життя".

9. Школа не вчить працювати з інформацією

Тимофій впевнений, що в школі повинні правильно підносити інформацію.

"Наприклад, я дивлюся канал на YouTube, де вчитель фізики легко і захоплююче розповідає матеріал. Читання або перегляд таких ресурсів може замінити десятки нудних уроків", – зазначив учень.

10. Школа не готує дітей до дорослого життя

"Школа – це підготовка до дорослого життя. Але вона не вчить, ні як зберегти і збільшити дохід, ні як отримати його, ні, взагалі, як заробляти", – зазначив учень.

При цьому він назвав найпотрібніший, на його думку, предмет в школі.

"Я вважаю, що головним предметом у школі міг би стати предмет, на якому б нас вчили розуміти один одного. Адже вміння спілкуватися – найважливіше", – підсумував Тимофій.




Додатково:

Персонализированное обучение: Сколько стоит?

Сколько стоит отправить ребенка в частную школу

Чем запомнится Сергей Квит на посту министра образования и науки

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів