Заступник Міністра освіти і науки про децентралізацію у загальній середній освіті « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Заступник Міністра освіти і науки про децентралізацію у загальній середній освіті
8-02-2016

У прямому ефірі «Громадського радіо» заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей розповів про децентралізацію та реформу у системі загальної шкільної освіти.



Павло Хобзей зазначив, що 2016 рік буде роком змін у середній освіті. «В Україні сьогодні відбувається процес децентралізації. Ми вже давно говорили про освітні округи. Те, що раніше було освітнім округом, зараз є об’єднаною територіальною громадою».

Як пояснив заступник Міністра, йдеться передусім про сільську місцевість. За певними критеріями буде обрано так звану опорну школу, а школи, що є навколо неї, стануть її філіями. Відповідно, буде призначено єдиного директора, який відповідатиме і за роботу філій. «Для цього у нас існують інвестиційні програми, які допоможуть створити хорошу матеріальну базу. В бюджеті цього року закладено 200 мільйонів гривень для інвестування пілотних опорних шкіл», - повідомив Павло Хобзей.

За словами заступника Міністра, початкова школа має бути наближена до місця проживання дітей, а учні 5-х класів і старші зможуть їздити у школи шкільними автобусами. Тим закладам, які подадуть кращий проект розбудови шкільної системи у своєму районі, надаватиметься гранд, сума якого становитиме від 3 до 5 мільйонів гривень на одну школу. «Ці кошти мають бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології, навчання вчителів», - підкреслив Павло Хобзей.

Таких шкіл у області буде від 3 до 5 і те, як розпоряджатися коштами вирішуватиме область. «Рішення щодо проведення реорганізації прийматиме лише територіальна громада, адже основою децентралізації є самоврядування», - наголосив заступник Міністра.

Докладніше: http://hromadskeradio.org/programs/rankova-hvylya/decentralizaciya-serednoyi-osvity-obyednannya-ta-skorochennya

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів