У Київській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві буде проведено апробаційне ЗНО з іноземних мов « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Київській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві буде проведено апробаційне ЗНО з іноземних мов
19-01-2016

16 квітня 2016 року в Києві, а також Київській, Львівській та Одеській областях буде проведено апробаційне зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання випускників шкіл з англійської, іспанської, німецької та французької мов. Відповідний наказ підписано міністром освіти і науки.

Проведення апробаційних тестів з іноземних мов відбуватиметься з метою підготовки до запровадження з 2017 року нового формату завдань для сертифікаційних робіт ЗНО.

Під час апробаційного тестування будуть використані предметні тести рівня B1 для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, i рівня В2 для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні.

Результати апробаційного тестування за бажанням осіб, які братимуть в ньому участь, можуть бути зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію з відповідної іноземної мови.

Департаментам освіти і науки Київської, Львівської, Одеської, обласних та Київської міської державних адміністрацій доручено сприяти Українському та регіональним центрам оцінювання якості освіти в підготовці та проведенні апробаційного тестування, а також організувати добір та реєстрацію учасників апробаційного тестування.

Міністерством освіти також затверджено план підготовки та проведення апробаційного тестування та схему формування вибірки його учасників. Передбачається, що участь у апробаційному ЗНО з 4 іноземних мов братимуть 3 900 випускників шкіл поточного року.

Як відомо, у жовтні минулого року, Міністерство освіти і науки скасувало заплановане раніше проведення у 2016 році державної підсумкової атестації учнів 11 класів з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Таке рішення у відомстві пояснили необхідністю включення до складу тестів завдань з аудіювання та проведення певної роботи для розробки повноцінних тестів.


-----------------------------------------------------

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ

№ 1320 від 18 грудня 2015 року


Про апробацію нового формату завдань
для сертифікаційних робіт зовнішнього
незалежного оцінювання з іноземних мов


Відповідно до Указу Президента України від 16 листопада 2015 року № 641/2015 "Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні", підпункту 1 пункту 4 Положення про Український центр оцінювання якості освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 грудня 2005 року № 1312, Порядку залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 року № 222, та з метою підготовки до запровадження з 2017 року нового формату завдань для сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання (предметних тестів) з англійської, іспанської, німецької та французької мов НАКАЗУЮ:

1. Українському центру оцінювання якості освіти (Карандій В. А.), регіональним центрам оцінювання якості освіти провести 16 квітня 2016 року в Київській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві апробаційне зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з англійської, іспанської, німецької та французької мов із використанням предметних тестів рівня B1 для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, i рівня В2 для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні (далі - апробаційне тестування).

2. Затвердити:

1) План підготовки та проведення апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з іноземних мов, що додається;

2) Схему формування вибірки учасників апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з іноземних мов, що додається.

3. Установити, що результати апробаційного тестування за бажанням осіб, які взяли в ньому участь, можуть зараховуватися як оцінки за державну підсумкову атестацію з відповідної іноземної мови за освітній рівень повної загальної середньої освіти:

1) за виконання тесту рівня B1 - для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні;

2) за виконання тесту рівня В2 - для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні.

4. Департаментам освіти і науки Київської, Львівської, Одеської, обласних та Київської міської державних адміністрацій:

1) сприяти Українському та регіональним центрам оцінювання якості освіти в підготовці та проведенні апробаційного тестування;

2) організувати добір та реєстрацію учасників апробаційного тестування з урахуванням вимог Схеми, зазначеної в підпункті 2 пункту 2 цього наказу.

3) створити умови для роботи пунктів проведення апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання та забезпечити в повному обсязі залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців для роботи в цих пунктах згідно із замовленнями, що формуються регіональними центрами оцінювання якості освіти.


5. Департаментам освіти і науки Київської обласної та Київської міської державних адміністрацій створити умови для роботи пунктів перевірки, що утворюються для оцінювання завдань із розгорнутою відповіддю апробаційного тестування, та забезпечити в повному обсязі залучення педагогічних, науково-педагогічних працівників та інших фахівців для роботи в цих пунктах згідно із замовленнями, що формуються Київським регіональним центром оцінювання якості освіти.

6. Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С. В.) передбачити в повному обсязі видатки на проведення апробаційного тестування за рахунок коштів, передбачених у 2016 році для реалізації бюджетної програми 2201470 "Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на. Заступника Міністра Хобзея П.К.

Міністр
Сергій Квіт



За інформацією:
profspilka.kiev.ua,
oblosvita.com




Додатково:

УЦОКО получил нового директора и 10 млн гривен

Ігор Лікарчук про ЗНО-2016: Як унеможливити спроби «поправити термометр»?!

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів