МОН: Коментар до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Коментар до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році
19-10-2015

На виконання статті 44 Закону України «Про вищу освіту» наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085 затверджені Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році.

На виконання статті 13 Закону України «Про вищу освіту» наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085 затверджено Перелік спеціальностей, прийом на навчання за якими здійснюється з урахуванням рівня творчих та/або фізичних здібностей вступників.

Також затверджено Порядок подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України в 2016 році. Наразі ці документи подані на реєстрацію до Міністерства юстиції України, тому їх оприлюднення не носить офіційного характеру. Після реєстрації вони будуть офіційно оприлюднені та набудуть чинності у встановленому порядку.

Звертаємо увагу на низку особливостей Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році (Умов 2016).

Вперше Умови 2016 охоплюють ступені молодшого бакалавра та доктора філософії, в останній раз передбачено набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодшого спеціаліста та спеціаліста

Набір студентів до ВНЗ на всі ступені (молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії) та освітньо-кваліфікаційні рівні (молодший спеціаліст, спеціаліст) буде здійснюватись за новим єдиним Переліком галузей та спеціальностей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266.

Закон «Про вищу освіту» передбачає деякі зміни моделі держзамовлення (у межах молодшого бакалавра, бакалавра, магістра і спеціаліста медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування на основі повної загальної середньої освіти). Згідно з ними МОН визначає загальну кількість бюджетних місць за спеціальностями та спеціалізаціями окремих спеціальностей (наприклад, предметними вчительськими спеціалізаціями спеціальності Середня освіта). Вищі навчальні заклади встановлюють мінімальні та максимальні обсяги вступників, які вони можуть і готові прийняти та умовах держзамовлення з урахуванням Умов 2016. Вступники визначають власні пріоритети у виборі ВНЗ. ЄДЕБО здійснює розподіл вступників по ВНЗ з урахуванням пріоритетів як і у 2015 році.

Тільки в електронній формі подають заяви вступники на молодшого бакалавра, бакалавра, магістра і спеціаліста медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування на основі повної загальної середньої освіти (крім осіб, які мають право на участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти, зарахування за співбесідою та зарахування поза конкурсом). Вони можуть подати до п’ятнадцяти заяв на п’ять спеціальностей, на яких передбачено прийом за державні кошти, та визначити їх пріоритетність. Подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийому за державні кошти, не обмежується.

Змінюється розклад вступної компанії, Зокрема, на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти:

- початок прийому заяв та документів – 11 липня;
завершення прийому заяв та документів від осіб, які проходять співбесіди, екзамени, творчі конкурси – 20 липня, їх проведення – 21 – 27 липня;
- завершення прийому заяв та документів від осіб, які вступають на основі ЗНО – 27 липня;
- оголошення рекомендацій на місця держзамовлення – 1 серпня.


У межах кожного рейтингового списку вступників за кожною спеціальністю (освітньою програмою, напрямом підготовки) рішенням Кабінету Міністрів України може визначатися гарантований обсяг (до 5 відсотків) місць державного замовлення для пільгових категорій вступників, визначених законом.

Після офіційного оприлюднення Умов 2016 буде проведено публічний захід для представників медіа та відповідні наради з працівниками приймальних комісій вищих навчальних закладів.





Додатково:

МОН: «Про затвердження Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів