Інтернет-диплом і мобілка-репетитор « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Інтернет-диплом і мобілка-репетитор
24-02-2009

Днями у Києво-Могилянській академії презентували відразу два винаходи програміста-першокурсника Миколи Котюка, повних аналогів яким у світі немає. Обидві розробки мають широкі перспективи і в майбутньому можуть стати в пригоді не лише тим, хто планує вступати до Могилянки, а й усьому українському студентству. І не тільки.

У час, що залишився до вступу, школярі мають можливість готуватися до зовнішнього оцінювання завиграшки. Все дуже просто: замість гратися в тетріс чи бомбити кольорові кульки, завантажуєш на мобілку програму Mobitestum і проходиш тести, складені кваліфікованими могилянськими викладачами. Якщо припустився помилки, після тестування можна прочитати, в чому вона полягає, — так одночасно і контролюєш знання, і навчаєшся.

Тести можна завантажити з сайта Могилянки через wap-браузер або перекинути собі з комп’ютера. Наразі доступні тести з української мови, математики, фізики і освітньо-розважальні з географії. У планах — охопити всі шкільні предмети, насамперед ті, котрі виносяться на ЗНО.

Програму створено на платформі Visual Unitest KM, яку розробив Микола Котюк. На основі цієї технології можна розробляти програми для найрізноманітніших тестів — для розвитку інтелекту, психологічних, соціально-спрямованих тощо — з різними формами тестових завдань.

І все це буде доступне на мобілках, смартфонах і КПК. Тож не виключено, що мобільне тестування скоро стане модною розвагою для найширших верств населення, адже мобільні телефони сьогодні є у більшості людей, і практично всі наявні на ринку моделі підтримують технологію Java.

Миколі Котюку також належить ідея створення електронного диплома, отримати який матимуть змогу ті, хто вступить до Могилянки нинішнього року. Електронний диплом — це захищена персональна інтернет-сторінка, на якій містяться дані про динаміку успішності та всі види активності студента впродовж навчання (науково-дослідницьку діяльність, волонтерство, відпрацювання у підрозділах університету, участь у студентському самоврядуванні).

Ця інформація може стати в пригоді роботодавцям (посилання на електронний диплом можна долучити до резюме). Водночас випускник матиме можливість приховати дані, яких не хотів би оприлюднювати.

Електронний диплом і ще низку переваг (зокрема можливість вивчити другу іноземну мову, користуватися послугами центру працевлаштування, відділу міжнародного співробітництва, гранти від Міжнародного благодійного фонду відродження КМА та вступ до Докторської школи університету) отримають лише ті студенти, які не тільки виграють конкурс сертифікатів, а й пройдуть традиційне могилянське тестування (це можна зробити за бажанням).

Утім, нинішнього року воно матиме певні особливості: при збереженні традиційної структури тесту (модулі із семи шкільних предметів), запитання й відповіді переформульовуються так, що показують структуру мислення людини, визначаючи, таким чином, певні її нахили.

— Якщо людина, котра могла б стати хорошим літературознавцем, прагне бути фінансистом, це рано чи пізно обернеться трагедією. Наш тест дасть юнакам і дівчатам можливість осмислити себе, а нам — побачити об’єктивну картину і, можливо, підказати абітурієнтові, що обрана ним спеціальність — не його. Але дослухатися порад чи ні — то вже його рішення, — зазначив почесний президент Могилянки В’ячеслав Брюховецький.

Аліна БАЖАЛ


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів