НМУ імені О.О.Богомольця: Маємо повідомити студентську спільноту про те, що є великі ризики щодо вчасного вручення дипломів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
НМУ імені О.О.Богомольця: Маємо повідомити студентську спільноту про те, що є великі ризики щодо вчасного вручення дипломів
26-06-2015

Цього року всі навчальні заклади нашої держави вперше проводять формування замовлень на видачу документів про освіту з використанням ЄДЕБО – єдиної загальнодержавної мережі інформації про суб'єкти навчання, підпорядкованої МОН України.

Наш Університет заздалегідь підготувався до внесення персональних даних випускників за встановленою формою до ЄДЕБО для присвоєння серій та номерів дипломів:

- Деканати факультетів сформували файли з відповідною інформацією;
- Навчально-методичний відділ перевірив правильність внесеної інформації;
- Відділ комп'ютерних технологій та дистанційної освіти забезпечив технічну підтримку та оформив цифрові підписи та печатки;
- На спільних нарадах адміністрації Університету, студентського активу розроблено проект дизайну дипломів;
- Вченою радою НМУ від 12 червня затверджено остаточний дизайн дипломів.


Лише 16 червня система ЄДЕБО була відкрита для імпортування масивів даних від ВНЗ для присвоєння серій та номерів дипломів випускникам 2015 року.

Проте наразі ця непроста процедура сповільнена через ряд об'єктивних причин. Кількість користувачів – а це – всі навчальні заклади України – виявилась критично великою, тому система «зависає» та інколи дає помилки. Виникає необхідність у її додатковому налаштуванні з боку офіційного технічного адміністратора – ДП «Інфоресурс».

Але іноді вимоги технічного адміністратора є дещо дивними.

Мова йде про те, що персональні дані випускників нашого Університету 2015 року, які вступали до НМУ влітку 2009 та 2010 рр., містять старі коди спеціальностей, які були актуальні на час вступної кампанії. Але наказом МОН України № 1067 від 09.11.2010 р. коди спеціальностей були змінені та затверджено таблицю відповідності старих та нових кодів. Більше того, Постановою Кабінету Міністрів України № 787 від 27.08.2010 р. було підтверджено той факт, що студенти, які вступили на старий код спеціальності, за цим же кодом і мають навчатись та випускатись.

Але система ЄДЕБО – це сукупність певних алгоритмів та програм, які не «розуміють», чому старий код спеціальності випускників 2015 року не співпадає з новими кодами спеціальностей в чинних сертифікатах про акредитацію та ліцензіях Університету, одержаних у 2014 році.

19 червня цього року о 19-00 від адміністратора ЄДЕБО Університет одержав прохання надати дозвіл від МОН України на зміну кодів спеціальностей. І лист на МОН України у рекордні строки 19.06.2015 р. за № 120/2-1135 був негайно оформлений, та 22.06.2015 р. доправлений до МОН України (додаток). Директором Департаменту вищої освіти МОН України С.І.Бондаренком будо доручено провести заміну кодів спеціальностей керівництву ДП «Інфоресурс», про що письмово цю організацію наш Університет також повідомив.
О 18-00 22 червня 2015 р. адміністратори ЄДЕБО висунули нову вимогу щодо механізму заміни кодів спеціальностей випускників, а саме – Університет мав своїми наказами провести заміну кодів та верифікувати такі накази через ЄДЕБО. Деканати факультетів та адміністрація НМУ спрацювати супер швидко і на 11-00 23 червня такі накази були підготовлені, підписані та зареєстровані. І знову – зависання системи ЄДЕБO

Маємо повідомити студентську спільноту про те, що є великі ризики щодо вчасного вручення дипломів 25 та 26 червня. Розглядаємо можливість вручення дипломів на наступному тижні – починаючи з 30 червня. Таким чином, ми виявимось солідарними з іншими ВНЗ України, ряд з яких вже провів випуск спеціалістів без вручення дипломів.

Про точну дату та час вручення дипломів ми повідомимо окремо випускників всіх факультетів.

Адміністрація НМУ імені О.О.Богомольця



ЛИСТ МІНІСТРУ ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ ЩОДО ВИДАЧІ ДИПЛОМІВ


НМУ імені  О.О.Богомольця: Маємо повідомити студентську спільноту про те, що є великі ризики щодо вчасного вручення дипломів





Додатково:

Випускники СНУ імені Лесі Українки відсвяткували випускний без дипломів

Без дипломів святкувала свій випускний творча молодь Тернопілля

1800 випускників Хмельницького національного університету залишили без дипломів

Студенти ЧНУ відгуляли випускний без дипломів

«ТелеграфЪ»: Кременчугские студенты могут вовремя не получить дипломы

«ЗІК»: Як заробити мільйон на українській освіті, — розслідування

МОН: БЕЗКОШТОВНОГО ДОСТУПУ ДЛЯ ВНЗ УКРАЇНИ ДО ЄДЕБО НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО

Інна Совсун: «У нас немає базових показників, на які ставки працюють наші викладачі, яким є реальний стан забезпечення університетів...» (ЄДЕБО)

100 днів МОН, версія 2.0: Імплементація Закону «Про вищу освіту» потребує розробки більше 40 нормативно-правових актів

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів