Третина українських студентів хоче виїхати за кордон « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Третина українських студентів хоче виїхати за кордон
30-01-2009

Такими є результати соціологічного дослідження українського студентства, яке проводив Державний інститут розвитку сім’ї та молоді.

Подібні дослідження інститут проводить уже чотирнадцять років, однак українське студентство досліджували вперше, розповідає директор інституту Андрій Мішин. «Студентство найбільш ресурсна і креативна частина суспільства і сьогодні коли перед країною стоять задачі виходу з кризи, то молодь має бути конкурентоздатною».

Дослідження підготовлене для президента, уряду та Верховної Ради, аби можновладці проаналізували стан справ у молодіжній політиці, адже нині в українських вузах навчається понад два мільйони студентів, розповідає Мішин. За його словами, нині в Україні найбільш популярними є економічні та інженерно-технічні спеціальності: їх опановують майже 40 відсотків українських студентів.

Результати дослідження свідчать, що молоді люди обирали майбутню професію, орієнтуючись на те, що можна буде в подальшому успішно працевлаштуватися та мати кар’єрний ріст. Водночас 50 відсотків опитаних не певні, чи знайдуть роботу по закінченню вузу. У цьому молодь розраховує в першу чергу на себе і найменше покладається на центри занятості.

Готові виїхати назавжди

Майже 30 відсотків українських студентів планують назавжди покинути Україну після навчання через матеріальні негаразди або через те, що не можуть повністю себе реалізувати на батьківщині, а ще 25 відсотків хотіли б поїхати на заробітки за кордон. Найбільше студентів приваблює Великобританія, США та Німеччина.

Своїми моральними орієнтирами українські студенти називають здоров’я, сімейне та матеріальне благополуччя, економічну незалежність та особисту свободу. Більшість з них засуджують торгівлю людьми, сексуальні домагання, самогубство, вживання наркотиків та відмову від новонароджених дітей.

66 відсотків опитаних молодих людей є віруючими. Тому велика кількість їх довіряє церковнослужителям, а ще – співробітникам Служби безпеки України та військовим. Дані дослідження підтверджують, здебільшого молодь не цікавиться політикою, однак екологічний напрям політичних ідей їм найближчий. Вони готові йти на пікети, якщо погіршиться рівень життя їхніх сімей.

Близько 30 відсотків опитаних висловилися проти вступу України в НАТО та стільки ж – за членство в Євросоюзі. Директор Інституту розвитку сім’ї та молоді Андрій Мішин зауважив, що це дослідження стане предметом обговорення на парламентських слуханнях уже навесні цього року.


Лілія Гришко



Додатково:

Єврокомісія планує створити нові робочі місця

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів