НТУУ «КПІ»: Сер Ричард Бренсон на презентації проекту «Polyteco Science City» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
НТУУ «КПІ»: Сер Ричард Бренсон на презентації проекту «Polyteco Science City»
5-05-2015

30 квітня в НТУУ «КПІ» відбулася публічна презентація проекту інноваційного міста «Polyteco Science City». Участь у ній взяв всесвітньовідомий британський бізнесмен сер Ричард Бренсон.

Презентація проходила біля пам'ятника колишньому студенту КПІ, видатному інноватору ХХ століття, славнозвісному авіаконструктору Ігорю Сікорському.

Окрім проекту «Polyteco Science City» організатори знайомили студентів і гостей університету також з Еко-системою «Sikorsky Challenge», а також з умовами, термінами проведення і перспективами, що їх відкриває перед учасниками 4-ий Конкурс стартапів «Sikorsky Challenge».

НТУУ «КПІ»: Сер Ричард Бренсон на презентації проекту «Polyteco Science City»


Візит сера Річарда Бренсона до КПІ цього дня було організовано інвестиційним фондом «Kalinin Invention Fund» компанії «ILandMgt».

Інколи сера Річарда називають «гуру сучасного бізнесу», але це звання важко поєднується з характером і способом життя цієї неординарної людини. Дійсно, він є засновником і власником величезного трансатлантичного конгломерату компаній «Virgin Groop», який ось уже понад сорок п’ять років не спиняється у своєму розвитку і налічує у своєму складі кілька десятків фірм найрізноманітнішого профілю. Звісно, сер Ричард Бренсон – мільярдер, та ще й має титул рицаря, але за стилем його спілкування з оточуючими незалежно від їхнього статусу і звання цього не скажеш. Понад те, багатьом він більше відомий не як надуспішний підприємець, а як «екстравагантний багатій», який час від часу намагається побити рекорди в різних сферах людських звершень. Часто-густо йому це вдається: він є володарем Блакитної стрічки за найшвидший перетин Атлантичного океану на його власному судні «Virgin Atlantic Challenger II», автором світового рекорду швидкості перельоту Тихого океану на Повітряній кулі від Японії до арктичної частини Канади тощо. Здається, у будь-якій справі, за яку він береться, його супроводжує успіх. Насправді, це не так, чи, радше, не зовсім так. Адже перше правило, про яке він розповідає охочим дізнатися про його шлях до вершин бізнесу, гласить «Якщо ви підприємець і не робили помилок, то ви не підприємець». Помилки робить і він, але ніколи не робить з цього трагедії. Адже друге його правило – «не беріться за справу, якщо вона вам не подобається» – є запорукою того, що він спробує ще і ще раз, і таки бажаного. При цьому він не приймає консерватизму ні в чому, й це допомагає йому долати усі перепони на шляху о мети.

Звісно, його досвід є особливо цінним для тих, хто мріє про успіх. Хоча (і Річард Бренсон у своїх книгах про це відверто попереджає) зовсім необов’язково, що його стратегія спрацює для кожного. Всі люди різні, й бізнес у всіх складається по різному, але, безумовно, деякі його поради і правила варто взяти на озброєння усім. Головне, що в фундаменті будь-якої справи має лежати любов до неї, порядність у стосунках з оточуючими і реалізм.

Історія успіху Річарда Бренсона є для учасників презентації чудовою ілюстрацією здійсненності будь-якого, навіть найсміливішого починання, якщо за ним – велике бажання, праця і готовність приймати нестандартні рішення. Тому його короткий виступ був сприйнятий зі справжнім ентузіазмом. Понад те, навіть його перша поява серед київських політехніків не могла не викликати щирої симпатії: з машини відомий бізнесмен вийшов у гарній українській вишиванці, доброзичливо усміхався і потискав руки усім, хто зустрічав його на алеї перед головним корпусом КПІ.

Після виступу на сера Річарда обрушилася злива запитань. Учасники презентації прагнули дізнатися про ставлення всесвітньовідомого бізнесмена до проектів київських політехніків, про його бачення майбутнього, про його думку щодо MLM - бізнесу (до речі, спочатку він навіть не зрозумів про що йдеться, оскільки компанії, які входять до «Virgin Groop», жодного стосунку до мережевого маркетингу не мають) та інше. А один із присутніх прочитав гостю присвячений йому власний вірш.

Програмою заходів презентації було передбачено й проведення розіграшу квитків на виступ Річарда Бренсона на Бізнес-форумі «Forum One Ukraine», тож десять її учасників, до яких доля цього дня виявила прихильність, отримали змогу послухати докладніший виступ одного з найвідоміших у світі бізнесменів уже сьогодні.

Спілкування на Площі інновацій КПІ не було тривалим через надзвичайно напружений графік перебування сера Річарда Бренсона у Києві: зі студентами він попрощався, коли до початку форуму в Палаці «Україна» залишалося менше ніж півгодини.

Перед від’їздом організатори вручили гостю вже традиційний сувенір Конкурсу стартапів «Sikorsky Challenge» – капелюх, подібний до того, з яким ніколи не розставався великий авіаконструктор, і який, за переказами, приносив йому щастя. А ще, також за традицією, сер Річард потер бронзовий капелюх Сікорського на його пам’ятнику – також на успіх і долю. Ну і, звичайно, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Ярослав Кологривов запросив Річарда Бренсона взяти участь у фіналі цьогорічного Конкурсу інноваційних проектів, який відбудеться у жовтні.

Нагадаємо, на території Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» планується побудувати науково-виробничий комплекс - «Polyteco Science Сity». Площа інноваційного містечка складатиме кілька гектарів. Очікується, що в будівлях «Polyteco Science Сity» розмістять бізнес-інкубатор, лабораторії прототипів, високотехнологічні виробництва, лекторії, офісні приміщення, коворкінг-центр, готель та заклади харчування. База технопарку буде використовуватися для дослідних і конструкторських цілей, навчання студентів.

НТУУ «КПІ»: Сер Ричард Бренсон на презентації проекту «Polyteco Science City»


Також у рамках співпраці планується створення власної енергогенеруючої компанії. Вона забезпечуватиме весь університет за допомогою відновлюваних джерел енергії. Для цього на території «КПІ» хочуть звести дві теплові станції. Вартість реалізації проекту становить приблизно $ 170 млн. Гроші на це мають надати приватні інвестори.





Додатково:

Ректор НТУУ «КПІ»: Університетська наука є тим резервом, використання якого може сприяти створенню нової моделі економіки України

В НТУУ «КПІ» відбулась нарада представників промислового комплексу Києва

На навколоземну космічну орбіту виведено наносупутник створений в КПІ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів