МОН підписало угоду з Intel щодо використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій за програмою "1 учень - 1 комп'ютер" « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН підписало угоду з Intel щодо використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій за програмою "1 учень - 1 комп'ютер"
9-09-2008

МОН підписало угоду з Intel щодо використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій за програмою "1 учень - 1 комп'ютер"

У Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч заступника міністра Павла Полянського з представниками компанії Intel на чолі з віце-президентом компанії, генеральним менеджером програми World Ahead паном Джоном Девісом. МОН розвиває інноваційне суспільство в країні, розробляє і впроваджує державні освітні програми "Інформаційні і комунікаційні технології в освіті і науці на 2005-2010 роки", "Вчитель", а також програми із забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів України інформаційними технологіями і під'єднання їх до всесвітньої мережі Інтернет, проводить роботу зі створення сучасних програм підвищення комп'ютерної грамотності, кінцева мета яких - сприяння зростанню соціально-економічного добробуту всіх громадян України.

З компаніє Intel міністерство вже співпрацює п'ять років. Зокрема, Intel спільно з МОН, Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти успішно реалізують освітню програму "Навчання для майбутнього" для освітян України, в рамках якої вже підготовлено понад 108 тисяч учителів та студентів.

Як зазначив Павло Полянський, ідеї співпраці з будь-якою українською чи міжнародною організацією повинні бути співзвучні тій політиці, яку проводить міністерство в царині комп'ютеризації та інформатизації шкіл. Заступник міністра поінформував під час зустрічі про етапи проведення комп'ютеризації та інформатизації шкіл України. Нині до загальноосвітніх навчальних закладів поставлено 15,5 тисячі навчальних комп'ютерних комплексів, придбаних за кошти державного бюджету. Крім того, допомагають благодійники, спонсори, приватні підприємці. Сьогодні в Україні забезпечені доступом до комп'ютера майже 88 відсотків всіх шкіл, які дають повну загальну середню освіту. В державному бюджеті України на 2008 рік закладено понад 161 мільйон гривень для придбання ще трьох тисяч навчальних комп'ютерних комплексів. На думку Павла Полянського, це дасть можливість завершити поставку комп'ютерної техніки до шкіл. Нині 25 учнів припадає на один комп'ютер, а в 2005 році було 54 учні, в 2007 році - 41.

- Для нас дуже важливий цей прогрес. Ми рухаємося, а не задовольняємося тим, що є. Але є важливою проблема не просто наявності комп'ютерів у школах, а доступу до мережі Інтернет,- наголосив Павло Броніславович.

В цілому сьогодні по всій Україні 70 відсотків шкільних комп'ютерів мають вихід в Інтернет, але у сільській місцевості цей показник нижчий. Вирішенню цього питання сприяє спеціально прийнята програма "Інформаційні та комунікаційні технології в освіті і науці на 2005-2010 роки".

- Процес впровадження мобільних технологій в загальноосвітніх навчальних закладах України сьогодні як ніколи актуальний, зважаючи на швидкий розвиток галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) країни. Знайомство учнів з передовими технологіями дасть змогу посилити процес навчання молодого покоління, що, водночас, допоможе створити сприятливі умови для формування суспільства, вихованого на ІКТ. Кроки України в цьому напрямі дуже своєчасні. Завдяки спільним зусиллям корпорації Intel та Міністерства освіти і науки України, застосування в українських школах персональних мобільних комп'ютерів учня надасть ще один напрям розвитку інформаційних технологій в освіті, - зазначив Джон Девіс.

Учасники зустрічі обговорили питання введення науково-методичного експерименту з апробації інноваційної моделі навчання школярів "1 учень - 1 комп'ютер", що передбачає постійний доступ кожного учня до комп'ютера й Інтернету, щоб реалізувати модель інтерактивного і сприятливого для учня навчання.

У рамках цієї ініціативи передбачається безоплатна передача компанією двох тисяч персональних мобільних комп'ютерів (500 - в 2008 році і 1 500 - в подальшому) до загальноосвітніх шкіл, що будуть залучені до реалізації експериментальної програми.

Насамкінець заступник міністра Павло Полянський, в.о.директора Інституту Інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Юрій Завалевський та генеральний менеджер Intel в Україні Володимир Шаров підписали Угоду про наміри щодо проведення експерименту з використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в умовах навчального середовища "1 учень - 1 комп'ютер" у рамках всесвітньої освітньої ініціативи INTEL "WORLD AHEAD".

За умовами Угоди доступ до інформаційних технологій буде реалізований до 2010 року трьома етапами: доступ учнів, студентів і педагогів до сучасних інформаційно-комунікаційних технологій; доступ користувачів до мережі Інтернет; удосконалення знань, вмінь і навичок використання ІКТ і формування життєвих компетенцій.

- Проект справді цікавий, а чи буде він ефективний, залежатиме від двох сторін, а, можливо, ще більшою мірою від того, як він буде пілотуватися в конкретних школах. Ми зможемо оцінити його результати в 2010 році, - сказав Павло Полянський.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів