Дитина може вчити іноземну мову тільки з семи років « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Дитина може вчити іноземну мову тільки з семи років
20-12-2014

Прагнення батьків якомога раніше навчити малюка іноземної мови призводить до проблем з освоєнням і закріпленням рідної мови.



Більшість педагогів і психологів дотримуються думки про те, що дитину можна починати вчити додатковому мові тільки з семирічного віку. Більше того, важливо пам'ятати про те, що далеко не кожного малюка взагалі слід вчити іноземної мови. Наприклад, логопеди відзначають, що у малюка з вкрай слабкою сприйнятливістю, процес вивчення нової мови тільки придушить і без того незначні здібності.

У всіх дітей є різні здібності, на що важливо звернути увагу батькам і викладачам. Рівень мовного розвитку - головна умова для доцільності вивчення нової мови, так як не кожна дитина розвивається відповідно до загальноприйнятих стандартів. Зустрічаються різні порушення мови, найпоширеніше з яких - проблеми з звукопромовними функціями мови. Вони можуть зустрічатися як окремий дефект у дитини, або як одна з ознак більш серйозного дефекту мови.

Прояви дефектів звуковимовляння можуть бути різними, наприклад, у дитини спотворено вимова одного звуку, або він взагалі відсутній. У деяких випадках у дитини відбувається підміна одного звуку іншим. Коли є такі проблеми, логопеди категорично забороняють дитині займатися освоєнням іноземної мови, що може погіршити ситуацію. Слід зазначити, що в кожній мові є свої особливості вимови звуків, тому, що в одному вважатиметься нормою, то в іншому - призведе до запам'ятовування невірного вимови звуків рідної мови.

Дитина, що має дефект мови, повинна займатися з логопедом, поки не позбудеться проблеми. Справа в тому, що коли малюк стане одночасно займатися з логопедом і вчити іноземну мову, це призведе до ще більших проблем з вимовою. Логопед буде прагнути до правильної постановки звуків у дитини, а педагог з мови, в свою чергу, працюватиме над закріпленням особливостей вимови іноземних звуків, які є дефективними для рідної мови.

У дошкільному віці не рекомендується вчити малюка додатковим мовам не тільки через особливості розвитку мови, але особливостей мислення і пам'яті. У цей період він розвивається досить стрімко, тому особливо сприйнятливий до нової інформації та освоєння навичок, але його пам'ять ще не достатньо розвинена, тому все запам'ятовується довільно. Саме тому, малюк може швидко запам'ятовувати нові іноземні слова, але він також швидко буде їх забувати, якщо не буде знаходитися у відповідному середовищі. Саме тому для доброго засвоєння іноземної мови варто регулярно перебувати в тому середовищі, де його вживають.

З дитиною точно не рекомендується займатися вивченням іноземної мови, коли вона почала розмовляти набагато пізніше, ніж її однолітки, або невиразно вимовляє велику кількість звуків, а її мова - нечітка і змащена. У п'ять років дитина повинна мати хороший словниковий запас, тому якщо в цьому віці в його мові ще багато лексико-граматичних порушення, а слів досить мало, то необхідно почекати з освоєнням нової мови. Більше того, вивчення іноземної мови категорично протипоказано в тому випадку, коли малюк говорить дуже повільно, мало і при цьому проковтує склади і цілі слова.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів