Світовий рейтинг університетів US News & World Report: Німеччина та Китай мають гарні результати, набагато гірші новини надходять з Росії та Індії « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Світовий рейтинг університетів US News & World Report: Німеччина та Китай мають гарні результати, набагато гірші новини надходять з Росії та Індії
3-11-2014

Видання The US News & World Report відоме своїми рейтингами американських університетів та коледжів.

Наразі це видання вийшло на арену світових рейтингів та склало рейтинг із 500 світових університетів. Дослідницькі основи рейтингу не торкаються питань викладання, крім двох показників, що стосуються підрахунку власників ступеню PhDs.

При складенні рейтингу використовувались наступні показники: світова та регіональна дослідницька репутація, середній показник цитувань, кількість робіт з високим індексом цитувань, міжнародна дослідницька співпраця, кількість осіб, що отримали ступінь Ph. D.

10-ка рейтингу наступна:

1. Гарвардський університет
2. Масачусетський технологічний інститут
3. Університет Берклі, Каліфорнія
4. Стенфордський Університет
5. Оксфордський університет
6. Університет Кембрідж
7. Каліфорнійський технологічний університет
8. Каліфорнійський університет, Лос Анжелес
9. Чікагський університет
10. Колумбійський університет

Рейтинг робить наголос на дослідженнях та не має показників, що враховували б матеріально-технічну базу, фінанси, співвідношення між професорсько-викладацьким складом та кількістю студентів, якість студентського складу. Як наслідок, Прінстон, що очолює список кращих коледжів Америки, чиєю цільвої аудиторією є студенти, їхні батьки та радники опинився тільки на 13 місці. Каліфорнійський технологічний інститут, що був серед кращих у останньому світовому рейтингу Times Higher Education (THE) у цьому рейтингу посів тільки сьоме місце.

На загал, у списку 500-ста кращих домінують США із 134 університетами.
Німеччина посідає друге місце із 42 внз, за нею слідом ідуть Великобританія (38) та Франція- 22 університети. Росія знову продемонструвала погані результати із своїми двома університетами- із показником гіршим, ніж у Ірландії, Ізраїлю та Гонконгу. Серед азійських країн Китай має 28 університетів у списку 500 кращих, Японія- 17 і Індія- 4.

Варто зазначити, що деякі вищі навчальні заклади, що продемонстрували хороші результати у рейтингу Таймс - до прикладу, Пізанська Вища школа, Технічний університет Санта Марія (Чилі), Університет Богазічі (Туреччина) та Пенджабський університет відсутні у цьому рейтингу.

Докладніше на сайті US News & World Report



За інформацією: ireg-observatory.org
Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net





Додатково:

Альтернативний Шанхайський Рейтинг (без показників кількості лауреатів): Азія перемагає, Німеччина і Франція програють

CWTS Leiden Ranking 2014 - рейтинг вузов по числу и влиятельности научных публикаций

Times Higher Education: Рейтинг лучших университетов мира

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів