Інна Совсун: Університети повинні навчитися заробляти за рахунок наукових досліджень « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Інна Совсун: Університети повинні навчитися заробляти за рахунок наукових досліджень
3-10-2014

2 жовтня 2014 року в редакції газети «Комсомольская правда в Украине» за участю першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун, директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, представників вищих навчальних закладів відбувся круглий стіл на тему «Вступна кампанія 2014».

Під час обговорення системи розподілу державного замовлення перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун повідомила, що у 2016 році передбачається, що міністерства, які є замовниками, розподілятимуть до 80 % державного замовлення, а решта – 20%, додаватиметься тим, де навчатимуться найбільш підготовлені абітурієнти.

За словами Інни Совсун, у процесі реалізації такої системи розподілу держаного замовлення необхідно вирішити концептуальне питання, яким чином стимулювати процес вибору кращим абітурієнтом кращого вищого навчального закладу. «В Законі «Про вищу освіту» закладено, що сильний абітурієнт сам обере сильний університет, але всі усвідомлюють, що зараз існує попит на не якісну освіту, і сильніші абітурієнти підуть по найменшому шляху спротиву, де простіше й легше отримати диплом», - зазначила перший заступник Міністра освіти і науки.

На думку Інни Совсун, абітурієнти часто не мають об’єктивної інформації про якість підготовки вищих навчальних закладів. Зокрема, більшість з них обирає ВНЗ за брендом: через імідж, який створено у пресі, або за словами знайомих. Як зазначила перший заступник Міністра, суспільство повинно працювати над шляхами мотивації абітурієнтів більш прискіпливо ставитися до інформації щодо університету, який вони обирають.

Перший заступник Міністра освіти і науки нагадала, що за два роки, що залишились до впровадження нової системи розподілу державного замовлення, університетам необхідно вирішити питання, як привабити найбільш підготовлених абітурієнтів. «Університети повинні змінити тактику. Замість того, щоб заробляти гроші за рахунок кількості студентів, треба навчитися заробляти за рахунок наукових досліджень», - підкреслила Інна Совсун.

Перший заступник Міністра також повідомила, що особливість вступної кампанії 2014 року полягає в тому, що спостерігається тенденція зменшення попиту на юридичні та економічні напрями підготовки та збільшення на ІТ- спеціальності.

У свою чергу, директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук розповів про нововведення, які очікують на абітурієнтів наступних років.

За його словами, прийом до всіх ВНЗ з 2015 року буде здійснюватися лише за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. «ЗНО лишається важливим чинником вступної кампанії», - наголосив Ігор Лікарчук.

Як зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти, у 2016 році абітурієнт, подаючи заяву для участі у ЗНО, буде одночасно формувати список університетів за рейтингом, куди він хоче вступати. Після складання зовнішнього незалежного оцінювання Український центр оцінювання якості освіти за допомогою комп’ютерних систем та, користуючись запропонованим абітурієнтом рейтингом, буде пропонувати абітурієнта вищим навчальним закладам.






Додатково:

Міністр освіти ректорам: «Я прошу всіх ділитися своїм досвідом на сайті osvita.gov.ua. Щоб ми всі розуміли, що ми робимо...»

Кількість патентів, отриманих ВНЗ України, у 2013 році

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2013/2014 н.р.

В Кировограде начал действовать новый проект под названием «Содействие реформам в системе образования»

У ДІНЗ України розглянуто результати апробації Орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності ВНЗ

Національний інститут стратегічних досліджень: "Питання розвитку цифрової культури українського соціуму"

Основні підсумки діяльності Національної академії наук України та заходи з реалізації концепції розвитку НАН України на 2014–2023 роки

Чернівецький університет виграв грант ЄC на 1,5 млн. євро

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів