МОЗ України відновлює вивчення військової медицини в українських медичних вишах « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОЗ України відновлює вивчення військової медицини в українських медичних вишах
15-08-2014

Під час подій на Сході країни медики та українське військо зіткнулися з проблемою фахового медичного забезпечення військових та постраждалих під час бойових дій.

Причиною цьому стала нестача спеціалістів з військової медицини, адже ще у жовтні 2010 року було ліквідовано кафедри військової підготовки в усіх вищих медичних навчальних закладах, окрім Харківського, Тернопільського та Запорізького державних медичних університетів.

Тому, аби поліпшити цю ситуацію та організувати вивчення студентами предметів військової медицини та медицини надзвичайних ситуацій, МОЗ України доручило ректорам вищих медичних навчальних закладів унести зміни до чинних навчальних програм.

Зокрема, у вивченні дисципліни «Внутрішня медицина» передбачені теми з військової терапії обсягом 30 годин; у вивченні дисципліни «Хірургія, дитяча хірургія» передбачені теми з військової хірургії обсягом 45 годин; у вивченні дисципліни «Травматологія та ортопедія» передбачені теми з військової травматології обсягом 10 годин; у вивченні дисципліни «Нейрохірургія» передбачені теми з військової нейрохірургії обсягом 5 годин; у вивченні дисципліни «Гігієна та екологія» передбачені теми з військової гігієни обсягом 30 годин; у вивченні дисципліни «Епідеміологія» передбачені теми з військової епідеміології обсягом 6 годин.

Також до переліку курсів на вибір введені відповідні програми військово-медичної тематики. Для цього на базі кафедр Української військово-медичної академії будуть проведені відповідні цикли удосконалення підготовки науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів.

Окрім того, МОЗ України підтримує звернення Міністерства оборони України щодо укомплектування українських військових кадровим і мобілізаційним ресурсом в напрямку розширення мережі військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та відновлення діяльності військових кафедр у вищих медичних навчальних закладах, які розташовані у містах, де функціонують військово-медичні клінічні центри або військові госпіталі. З цією метою фахівці міністерств нині розробляють проект постанови Кабінету Міністрів України про відновлення функціонування військових кафедр у вищих медичних навчальних закладах.





Додатково:

МОЗ: Посібник "Домедична допомога в умовах бойових дій"

Крим: Російська влада прийняла рішення щодо ліквідації Кримського державного медичного університету ім. С.І. Георгієвського

Про рейтингове оцінювання діяльності вищих навчальних закладів IV рівня акредитації та закладів післядипломної освіти МОЗ України

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів