Крим: Російська влада прийняла рішення щодо ліквідації Кримського державного медичного університету ім. С.І. Георгієвського « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Крим: Російська влада прийняла рішення щодо ліквідації Кримського державного медичного університету ім. С.І. Георгієвського
15-08-2014

Російська окупаційна влада за згоди місцевих чиновників прийняла рішення (Распоряжение Правительства Российской Федерации от 4 августа 2014 года №1465-р) щодо ліквідації Кримського державного медичного університету ім. С.І. Георгієвського МОЗ України та його перетворення, всупереч протестам викладачів та студентів, у один зі структурних підрозділів «Крымского федерального университета имени В.И. Вернадского».

Таке волюнтаристське рішення призведе до руйнації навчального процесу, кафедр, клінічних баз та фактичної ліквідації відомого українського медичного вишу з майже 85-річною історією, освяченою іменами визначних вітчизняних вчених: Святителя Луки (професора В.Ф. Войно-Ясенецького), професорів С.І. Георгієвського та В.Ф. Кубишкіна.

Кримський державний медичний університет є одним з небагатьох вишів, які отримали міжнародну сертифікацію IES (Міжнародною організацією з питань освіти) за вищим рейтинговим рівнем АА як «Найкращий вуз, відомий і визнаний у всьому світі».

Такі дії окупаційної влади викликають обурення і осуд медичного загалу та освітньої спільноти України, які наполягають на збереженні статусу Кримського державного медичного університету ім. С.І. Георгієвського та на забезпеченні прав і академічних свобод його викладацького та студентського колективів, що були і залишаються невід’ємною частиною українського освітнього і медичного простору.

Довідка

Понад 300 вітчизняних студентів, за їх зверненнями, уже переведені до інших вищих медичних навчальних закладів материкової України (переважно до Львова, Києва та Запоріжжя).

Більш ніж тисяча іноземних громадян, які навчаються в університеті, збираються виїхати з АР Крим, оскільки їх майбутня кваліфікація може бути не визнана в їхніх країнах.


Про Кримський медичний університет:
(з сайту csmu.edu.ua)

Кримський медичний університет має славну історію. Пройдено шлях від медичного факультету при Таврійському університеті (1918 р.), заснування самостійного Кримського медичного інституту (1931 р.) до становлення сучасного могутнього вузу - Кримського державного медичного університету ім. С. І. Георгієвського IV (вищого) рівня акредитації. І всі ці роки вуз був і є центром медичної освіти та медичної науки в Криму, що забезпечує академічну і професійну освіту, а також дослідницьку та лікувально-консультативну діяльність за напрямами «Медицина», а зараз і «Фармація».

Сьогодні це сучасний навчальний заклад, в основу діяльності якого покладено ідею розвитку інтелектуального потенціалу держави та забезпечення медичної галузі кваліфікованими фахівцями. Це освітній і науковий центр, що відкриває скарбницю професійних знань, світових і національних цінностей медичної науки та культури перед молоддю не тільки України, але і багатьох країн світу.

Вузом створено модель безперервної медичної освіти, що включає довузівську підготовку – підготовче відділення, підготовчі курси та медичний коледж, 4 факультетів з підготовки лікарів-фахівців і факультет післядипломної освіти. З 57 кафедр вузу – 4 опорних і 16 випускаючих. Молодші фахівці та бакалаври готуються зі спеціальностей «Сестринська справа», «Ортопедична стоматологія», «Фармація», лікарі — зі спеціальностей «Лікувальна справа», «Педіатрія», «Стоматологія». Випускники продовжують своє навчання в інтернатурі на факультеті післядипломної освіти за однією обраною спеціальністю з 22 запропонованих. Освіта може бути продовжена в клінічній ординатурі, магістратурі, аспірантурі. Надалі фахівець може підвищити кваліфікацію за однією з 48 спеціальностей на факультеті післядипломної освіти.

У КДМУ розроблено комплексний підхід до організаційного та науково-методичного забезпечення навчального процесу. Навчальні фільми, муляжі, фантоми, діагностичне обладнання на клінічних кафедрах - зроблено все, щоб навчальний процес відповідав вимогам сучасності, що особливо важливо саме тепер, коли університет активно включився в навчання за Болонською системою. Про високий рівень підготовки студентів і інтернів університету свідчить той факт, що за роки проведення державних комплексних ліцензійних іспитів «Крок-М», «Крок-1», «Крок-2», «Крок-3» вуз незмінно є лідером у рейтингу медичних вузів України.

Високий рівень освіти наших студентів забезпечує могутній професорсько-викладацький корпус — близько 672 чоловік, серед яких 88 докторів наук, професорів, 366 кандидатів наук, доцентів. 40 професорів вузу є академіками та член-кореспондентами вітчизняних і зарубіжних академій наук, 14 — лауреатами державних премій, 60 викладачів мають почесні звання.

У Кримському державному медичному університеті ім. С. І. Георгієвського навчається близько 3,5 тисяч студентів, із них близько 756 іноземних громадян з 45 країн світу.

З 1999 року вуз розвиває нову форму навчання — викладання англійською мовою. За кількістю іноземних студентів, що навчаються, і якістю освіти КДМУ лідирує серед вузів країни. Про визнання заслуг університету свідчить звання лауреата рейтингу вищих навчальних закладів України «Софія Київська - 2004» за плідний розвиток міжнародних зв'язків і підготовку висококваліфікованих кадрів. Міжнародний медичний факультет вузу сертифіковано IES (Міжнародною організацією з питань освіти) за вищим рейтинговим рівнем АА як «Найкращий вуз, відомий і визнаний у всьому світі».

80 років вуз навчає студентів, ростить професіоналів. Усі сили професорсько-викладацького складу спрямовано на те, щоб зі стін університету вийшов високопрофесійний, інтелектуальний, гармонійний фахівець. У КДМУ виховують лікаря — фахівця найгуманнішої на землі професії, усі знання, сили та вміння якого призначені справі охорони і поліпшення здоров'я людини.








Додатково:

Стала известна судьба крымских вузов

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів