Нагороджено переможців конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Нагороджено переможців конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу
20-04-2014

«Я насправді щиро переймаюся тим, який вигляд мають веб-сайти навчальних закладів.



І звичайно, у першу чергу, переймаюся тим, який вигляд має сайт Міністерства освіти і науки. Обіцяю, що ми доведемо його до рівня кращих веб-сайтів навчальних закладів, які перемогли у конкурсі.

У ХХІ столітті це дуже важлива робота – працювати над представленням в інтернет-спільноті. Сподіваюся, що ця практика поширюватиметься серед інших навчальних закладів», - наголосила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун під час нагородження переможців 4-го Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу.

У заході взяли участь представники Інституту інноваційних технологій і змісту освіти; Голова Правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова; Голова Комітету асоціації з питань інформаційно-комунікаційних технологій в освіті, Президента компанії «Адамант» Іван Пєтухов; засновник ТОВ «СвоєRadio» Сергій Сигорських та переможці конкурсу.

Кожного року Інтернет Асоціація України є організатором конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу. У 2014 році конкурс проводиться вчетверте. Предметом конкурсу стало змістовне наповнення веб-сайтів навчальних закладів України, зручність у користуванні. Кожний сайт оцінювався за показниками, згрупованими у такі категорії: контент, зручність, динаміка, дизайн та технічні показники.

Мета конкурсу: сприяння створення та удосконаленню веб-сайтів вітчизняних навчальних заходів, впровадженню у навчальний процес нових зручних інструментів взаємодії всіх його учасників – учнів (студентів, слухачів), викладачів, адміністрації навчального закладу, стимулювання ініціативи у цій сфері, акцентування уваги на важливості повного, оперативного та зручного інформування про діяльність закладів освіти України засобами Інтернету як ефективного засобу забезпечення прозорості та протидії корупції у сфері освіти.

Об’єктом конкурсу є веб-сайти навчальних закладів України всіх форм власності в рамках трьох окремих категорій:

1) шкільні веб-сайти

2) веб-сайти позашкільних навчальних закладів (дошкільні заклади, будинки дітей та юнацтва, художні, музичні, мовні школи, курси, тощо)

3) веб-сайти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації (коледжі, технікуми, вищі ПТУ та прирівняні до них навчальні заклади).

Предметом конкурсу стало змістовне наповнення веб-сайтів навчальних закладів України, зручність їх використання, забезпечення участі всіх учасників навчального процесу у діяльності закладів освіти, послуги, що надаються на сайтах. Кожний сайт оцінювався за показниками, згрупованими у такі категорії: контент, зручність, динаміка, дизайн та технічні показники.

У конкурсі взяли участь 166 конкурсантів: 166 у номінації «Шкільні веб-сайти», 15 у номінації «Веб-сайти позашкільних навчальних закладів» та 1 конкурсант у номінації «Веб-сайти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації».

Учасником номінації «Веб-сайти вищих навчальних закладів 1-2 рівня акредитації» став Харківський радіотехнічний технікум.

У номінації «Веб-сайти позашкільних навчальних закладів» переможцями стали:

· Броварський будинок дитячої та юнацької творчості, Київська обл. (1 місце)

· Спеціалізований навчально-виховний комплект «Лілея», м. Київ (2 місце)

· Сумський палац дітей та юнацтва (3 місце)

У номінації «Шкільні веб-сайти» за результатами конкурсу визначено 12 кращих сайтів:

· Броварська СШ №7, м. Бровари, Київська обл.

· Дніпропетровська ЗОШ №142

· Донецька профільна гімназія №122

· Запорізька ЗОШ №23

· ЗОШ №10 м. Світловодськ, Кіровоградська обл.

· ЗОШ №6, м. Дніпропетровськ

· Криворізька ЗОШ №68, Дніпропетровська обл.

· Криворізька спеціалізована школа №118, Дніпропетровська обл.

· Ніжинський обласний педагогічний ліцей, Чернігівська обл.

· Перша міська гімназія м. Чаркаси

· Русанівський ліцей м. Києва

· Школа-ліцей «Гарант», м. Лисичанськ, Луганська обл.



Додатково:

Інна Совсун: Результати роботи МОН станом на 5-й тиждень

Politico: Бум сайтов для самых умных?

World Universities Web Ranking 2014 - рейтинг університетів за популярністю у Інтернеті

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів