МОН: Оголошено конкурсний відбір на навчання у провідних університетах США « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Оголошено конкурсний відбір на навчання у провідних університетах США
15-04-2014

Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість участі студентів старших курсів та аспірантів вищих навчальних закладів у конкурсному відборі на навчання у провідних вищих навчальних закладах США (лист МОН 1/9-193 від 08.04.2014).

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні і Міністерством освіти і науки України стосовно американо-української освітньої програми імені Фулбрайта у галузі науки і техніки програма «Фулбрайт-STEP» повністю профінансує навчання, проживання, проїзд та інші витрати, пов’язані з навчанням в університеті США, десятьом українським студентам – на магістерських програмах, або аспірантам – до одного року на проведення наукових дисертаційних досліджень.

Здобувачі стипендії програми «Фулбрайт-STEP» обиратимуться на конкурсній основі за відкритою і прозорою процедурою, що складатиметься з подання заявки (онлайнова анкета та обов’язкові додаткові форми), проведення співбесіди двонаціональною комісією експертів та складання комп'ютерних тестів фіналістами програми.

Конкурсний відбір на навчання студентів та аспірантів здійснюватиметься за наступними наступними пріорітетними напрямами:

Містопланування;

Екологія (охорона довкілля);

Інженерні науки;

Нанотехнології (нанохімія, нанофізика, наноелектроніка тощо).


Порядок конкурсного відбору буде проводитись в наступні етапи:


До 16 травня 2014 р. Претендентам необхідно подати пакет документів (заповнити онлайнову анкету та підготувати обов'язкові додаткові форми). Інформація про конкурс та інструкції щодо оформлення пакету документів, вимог до тестів - на офіційному веб-сайті Програми імені Фулбрайта в Україні: www. fulbright.org.ua (сторінка Fulbright Graduate Student Program).

До 20 серпня 2014 р. Оцінювання анкет експертами та визначення пів-фіналістів.

Вересень 2014 р. Проведення відбірковим комітетом інтерв’ю та визначення фіналістів та альтернативних кандидатів.

Жовтень - листопад 2014 р.
Проходження претендентами вступних випробувань відповідно до умов вступу на магістерську (аспірантську) програму вищого навчального закладу (складання комп'ютерних тестів TOEFL iBT, GRE General Test, або додаткового тесту зі спеціальності - GRE Subject Test).

Жовтень – грудень 2014 р. Розміщення анкет претендентів Інститутом міжнародної освіти у вищих навчальних закладах США.

Січень – березень 2015 р. Розгляд справ претендентів Приймальними комісіями вищих навчальних закладів США.

До 15 квітня 2015 р. Претендент отримує запрошення на навчання у вищих навчальних закладах США.

До 15 травня 2015 р. Претендент подає копію запрошення на навчання та кошторис витрат до Конкурсної комісії МОН.

До 30 травня 2015 р. Конкурсна комісія МОН приймає рішення щодо фінансування витрат на дорогу до навчального закладу в США, вартості навчання та проживання в навчальному закладі США.

Червень 2015 р. Зарахування претендента на відповідну магістерську (аспірантську) програму у вищому навчальному закладі США, укладання угоди про навчання.

Серпень 2015 р. Розміщення претендента у вищому навчальному закладі Сполучених Штатів Америки.

Звертаємо увагу, що рекомендовані до участі в конкурсному відбору особи мають бути готові до проведення додаткових відборів, згідно з вищенаведеним порядком.

Додаткову інформацію можна отримати у відповідальних осіб:
від Міністерства освіти і науки – Храпатий Сергій (тел. (044) 481-32-38, e-mail: khrapatiysv@ukr.net), від Офісу Програми імені Фулбрайта в Україні – Бариш Інна (тел. (044) 287-07-77, e-mail: ibarysh@iie.org




Додатково:

Топ-10 вузов США

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів