Лілія Гриневич пропонує розпочати зміни в освітній галузі із сектору вищої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Лілія Гриневич пропонує розпочати зміни в освітній галузі із сектору вищої освіти
25-02-2014

ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ: ДЛЯ СТРАТЕГІЧНИХ ЗМІН В ДЕРЖАВІ Є МАКСИМУМ ПІВРОКУ

Постреволюційний консенсус у парламенті слід використати для стратегічних змін, зокрема - кардинальної реформи системи освіти, - заявила Лілія Гриневич, голова Комітету з питань науки та освіти під час погоджувальної ради у Верховній Раді України.

Почати зміни в освіті Лілія Гриневич пропонує із сектору вищої освіти. Голова комітету запропонувала внести в порядок денний проект закону про вищу освіту №1187-2, який був рекомендований Комітетом з питань науки та освіти 22 травня 2013 року.

На думку Лілії Гриневич, новий закон виведе українську вищу освіту на європейський шлях розвитку, підвищить якість освіти і зробить українських випускників більш конкурентоспроможними на ринку праці.

“Зацікавлені у цьому і роботодавці, які щороку витрачають щонайменше мільярд гривень на перенавчання випускників”, - наголосила Лілія Гриневич.

Народний депутат вважає, що новий закон зміцнить позиції українських вишів на світовому ринку освіти та інновацій.

Нагадаємо, законопроект №1187-2 був підготовлений робочою групою під керівництвом Михайла Згуровського. У Верховній Раді також зареєстровані законопроекти №1187 авторства М. Сороки, С. Ківалова, Г. Калетніка (Партія регіонів) та №1187-1 - від опозиційних фракцій.

Лілія Гриневич нагадала, що всі три законопроекти було обговорено у лютому минулого року на комітетських слуханнях, а Комітет підтримав саме № 1187-2 в якості компромісу.

“Маємо справді системний проект змін, підготовлений у результаті прозорого демократичного діалогу всіх зацікавлених соціальних груп. Прошу Верховну Раду підтримати законопроект №1187-2”, - сказала Лілія Гриневич.

Народний депутат також повідомила, що найближчим часом громадськості буде представлено решту ініціатив у рамках Пакету законодавчих змін в освіті. Зокрема, ідеться про новий базовий закон про освіту.






Додатково:

Президент НаУКМА: Про соціальну відповідальність українських університетів

Рейтинг інформаційної відкритості сайтів центральних органів виконавчої влади України — 2013

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів