Східне партнерство: Нова брошура ЄС з матеріалами щодо бюджетної підтримки « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Східне партнерство: Нова брошура ЄС з матеріалами щодо бюджетної підтримки
8-11-2013

Чи знали ви, що бюджетна підтримка є головною формою допомоги ЄС країнам-учасницям Східного партнерства? Вона використовується передусім для підтримки реформ у попередньо погоджених секторах, а також у макроекономічній політиці та сфері державних фінансів.

Для пояснення усіх деталей бюджетної підтримки – що таке «бюджетна підтримка», як вона працює, які критерії потрібно виконати для отримання такої підтримки, чому ЄС використовує механізм бюджетної підтримки для допомоги своїм партнерам на Сході – ЄС випустив спеціальну брошуру. Вона побачила світ якраз напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Щойно обопільно погоджені критерії та вимоги виконані, державна скарбниця країни-партнера отримує фінансування від Євросоюзу у рамках його бюджетної підтримки. Така фінансова допомога тісно пов’язана із виконанням країною своїх зобов’язань та результатами проведених реформ.

У такий спосіб брошура розкриває усі деталі програм з бюджетної підтримки, які реалізуються у п’яти країна-учасницях Східного партнерства (Азербайджані, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні).

Програми галузевої бюджетної підтримки ЄС в Україні спрямовані на реформи у таких сферах: енергетиці, екології, транспорті, управлінні кордонами та торгівлі. Зокрема, підтримка Євросоюзом України у впровадження енергетичної політики на 2008-2012 роки становила 87 млн. євро. 45 млн. євро передбачено на заходи зі сприяння розвитку взаємної торгівлі між ЄС та Україною через усунення технічних бар’єрів у торгівлі (на період 2009-2013 років).

Нагадаємо, що поточного року ЄС може виділити Україні 186 мільйонів євро грантової допомоги. Ці кошти будуть використані програмами, що будуть втілюватися протягом наступних років.

Головним інструментом цієї допомоги є саме бюджетна підтримка. Основний акцент цього року зроблено на трьох галузях: а) довкіллі, б) усуненні технічних бар’єрів у торгівлі та в) регіональному розвитку. Із загальної суми у 186 мільйонів євро, близько 165 мільйонів буде використано для цих трьох галузей.

Утім, ЄС наголошує, що для ефективного використання бюджетної підтримки Україна має здійснити істотні реформи у сфері управління державними фінансами.



Нова брошура щодо бюджетної підтримки ЄС країн Східного партнерства (eng) :

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів