Українські вчителі отримують одну з найнижчих зарплат у світі « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Українські вчителі отримують одну з найнижчих зарплат у світі
5-10-2013

Українські вчителі заробляють утричі менше, ніж польські, і у 10 разів менше американських колег.



До таких висновків можна дійти, проаналізувавши дані статистики.

Навіть у Росії нижній поріг зарплат педагогів у школах на 600 грн вище, ніж в Україні, а максимальний рівень зарплат перевищує український більше, ніж удвічі.

За даними Державної служби статистики, сфера освіти є у п'ятірці найбільш низькооплачуваних галузей в Україні. Так, середня зарплата в галузі в серпні 2013 року становила 2542 грн, скоротившись у порівнянні з попереднім місяцем на 440 грн.

За даними опитування сайту mojazarplata.com.ua більше 7 600 українських педагогів, їхня мінімальна місячна зарплата — 2400 грн, а максимальна — до 4300 грн. Це до вирахування податків — 18%. «На руки» вчителі отримують в середньому від 1970 до 3500 грн.

При цьому, за даними Калькулятора зарплат в Україні, 78% респондентів не задоволені своєю зарплатою.

Дані про зарплати вчителів взяті зі звіту Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), Держслужби статистики України та Федеральної Служби статистики Російської Федерації, сайту Mojazarplata.com.ua.

Для обрахувань брався мінімальний і максимальний рівень зарплати викладачів у сфері середньої освіти в усіх країна, окрім Росії та України. Для Росії взято дані щодо середньої зарплати в країні у федеральній (максимальний рівень) та муніципальній (мінімальний) освіті. Дані по Україні засновані на звітах Держслужби статистики та результатах калькулятор матеріалів зарплат Wageindicator сайту Mojazarplata.com.ua.




Додатково:

Европейская Комиссия: «Открывая образование» - план действий для стимулирования инноваций и цифровых навыков в школах и университетах

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів