Цьогоріч зросла популярність технічних спеціальностей серед абітурієнтів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Цьогоріч зросла популярність технічних спеціальностей серед абітурієнтів
26-08-2013

19 серпня у Будинку Уряду відбулася прес-конференція Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника «Попередні підсумки вступної кампанії – 2013».



Під час спілкування з представниками засобів масової інформації Дмитро Табачник поінформував, що «11 серпня 2013 року усі без винятку вищі навчальні заклади України, відповідно до державних Умов вступу до вищих навчальних закладів, оприлюднили свої накази про зарахування на навчання за кошти державного бюджету». А зарахування за кошти фізичних і юридичних осіб, за словами Міністра освіти і науки, триватиме до 25 серпня включно.

Як зазначив Дмитро Табачник, станом на 19 серпня 2013 року, за вже верифікованими в Єдиній державній електронній базі з питань освіти наказами про зарахування (цьогоріч усі накази про зарахування формувалися виключно у ЄДЕБО) за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста всього зараховано 106 891 особу, у тому числі за кошти державного бюджету 93 164 особи; за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра всього зараховано 140 123 особи, у тому числі за кошти державного бюджету 109 200 осіб.

«Тобто, як бачимо, на першому курсі переважна більшість здобуватиме вищу освіту відповідно до державного замовлення», – підкреслив Міністр освіти і науки.

«За освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста на основі повної загальної середньої освіти (для медичних та ветеринарно-медичних спрямувань) всього зараховано 6 967 осіб, у тому числі за кошти державного бюджету 4 882 особи, за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста на основі бакалаврату всього зараховано 84 191 особа, у тому числі за кошти державного бюджету майже 52 500 осіб, за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра всього зараховано 49 409 осіб, у тому числі за кошти державного бюджету майже 31 200 осіб», – поінформував Дмитро Табачник.

Міністр освіти і науки також підкреслив, що про остаточні результати щодо кількості вступників інформація надійде після 25 серпня – тобто кінцевого терміну прийому документів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб.

«У інформаційний системі «Конкурс», де можна було спостерігати за перебігом вступної кампанії, конкурсною ситуацією, рейтингами вступників за півтора місяця вступної кампанії зафіксовано понад 150 млн. переглядів від майже 12 млн. відвідувачів із 145 країн світу. Одночасно в пікові моменти в системі працювало до 10 тисяч відвідувачів», – зазначив Дмитро Табачник.

Окрім того, за словами Міністра, під час проведення вступної кампанії у МОН створено оперативний штаб «Вступна кампанія 2013 року», до якого особисто звернувся 221 громадянин; також продовжує працювати консультативний телефон, на який вже надійшло понад 2000 звернень.

«Оперативні штаби та консультаційні центри створено і при регіональних органах управліннях освіти. Таким чином, можна зробити висновок, що вступна кампанія проходить максимально відкрито і прозоро», – наголосив Міністр освіти і науки.

Під час прес-конференції Дмитро Табачник також поінформував про кількість поданих заяв до ВНЗ та рейтинг найпопулярніших університетів за кількістю поданих заяв. За словами Міністра, на момент завершення прийому вступних документів було зареєстровано 2,2 млн. заяв від понад 860 274 вступників. В електронному вигляді подано майже 621 000 заяви від 154 000 вступників, відповідно, у паперовому вигляді подано більше 1 500 000 заяв.

«За кількістю поданих заяв протягом усієї вступної кампанії абсолютним лідером був Київський національний університет імені Тараса Шевченка – майже 52 тис. заяв. Водночас, до першої десятки вищих навчальних закладів, до яких подано найбільшу кількість заяв, увійшли 4 класичних університети, 3 технічних, 2 економічних та 1 педагогічний університет. Принагідно зазначу, що абсолютно усі лідери є університетами Міністерства освіти і науки», – зауважив Дмитро Табачник.

Міністр освіти і науки підкреслив, що ознакою цьогорічної вступної кампанії є серйозне збільшення кількості поданих заяв на природничо-математичні та інженерно-технічні напрями підготовки та спеціальності.

Так, за словами Дмитра Табачника, у першій десятці найпопулярніших за кількістю поданих заяв – досить велика кількість ВНЗ технічного спрямування, наприклад, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», до якого подано майже 46,5 тис. заяв, а також Національний університет «Львівська політехніка» – майже 43,5 тис. заяв.

Як поінформував Дмитро Табачник, у порівнянні з 2012 роком кількість поданих заяв зросла за такими напрямами: «Хімія», «Геологія», «Фізика», «Прикладна фізика», «Прикладна математика», «Інформатика», «Системний аналіз», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Програмна інженерія», «Системна інженерія», «Мікро- та наноелектроніка», «Радіотехніка» та «Автомобільний транспорт».

Окрім того, Міністр освіти і науки розповів про інші інновації цьогорічної вступної кампанії: «Цьогоріч розміщення державного замовлення між вищими навчальними закладами здійснено не Міністерством, а Конкурсними комісіями за участю і студентського самоврядування, і представників роботодавців, і найбільших державних замовників. Враховуючи потреби системоутворюючих галузей економіки України та пропозиції вищих навчальних закладів у проектних пропозиціях Конкурсними комісіями збільшено обсяги прийому за напрямами підготовки «Геологія», «Гідрометеорологія», «Механіка», «Астрономія», «Прикладна математика», «Програмна інженерія», «Системна інженерія», «Системний аналіз», «Інформатика», «Переробка корисних копалин», «Інженерне матеріалознавство», «Прикладна механіка», «Машинобудування», «Гідроенергетика», «Мережі та системи поштового зв’язку», «Біотехнологія».

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів