Молодь страждає від браку інформації про працевлаштування « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Молодь страждає від браку інформації про працевлаштування
24-08-2013

Без широкого інформування про нові механізми на ринку зайнятості неможливо забезпечити їхню реалізацію. Про це сказала в.о. директора Державного центру зайнятості Лариса Сідельнікова, коментуючи результати тендеру на послуги з інформування про діяльність Державної служби зайнятості.



Службовець нагадала, що з початку року набув чинності новий закон «Про зайнятість населення» і прийняті усі нормативно-правові акти для того, щоб закон запрацював на повну (17 постанов Уряду та 12 наказів Мінсоцполітики). Це дозволило запровадити нові підходи до питань підвищення зайнятості громадян та подолання безробіття. Новий закон також змінює статус Державної служби зайнятості і розширює її повноваження, функції та завдання.

«Однак ефективному застосуванню наявних інструментів сприяння зайнятості заважає те, що більшість і роботодавців, і тих, хто шукає роботу, просто не знають про можливості, права та гарантії, визначені у новому законі про зайнятість», – сказала Л. Сідельнікова.

Так, за її словами, за даними досліджень «Інституту економіки та прогнозування НАН України» рівень обізнаності населення про діяльність Державної служби зайнятості, новий закон, програму та постанови, а також норми, що містяться в них і регулюють стосунки держави і громадян, є недостатнім.

В.о. директора Державного центру зайнятості відзначила, що, зокрема, не всі роботодавці знають, що на них поширюється норма закону про 100% компенсацію ЄСВ при створенні нових робочих місць у пріоритетних галузях економіки, при працевлаштуванні безробітних з числа мало конкурентних на ринку праці категорій громадян (молоді, одиноких батьків, інвалідів тощо) та інші пільги.

«Те саме стосується і людей старше 45 років, які шукають роботу. Вони мають знати про можливість отримати ваучер на перенавчання, завдяки якому можна безкоштовно отримати нову освіту або підвищити кваліфікацію», – сказала вона.

«Через недостатню поінформованість страждають, насамперед, найбільш соціально незахищені люди, які не знають про наявні можливості, про законодавчо визначені додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та не можуть скористатися наданим їм правом», – наголосила Л. Сідельнікова.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів