С. Ніколаєнко здивований рейтингом вишів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
С. Ніколаєнко здивований рейтингом вишів
13-08-2013

Екс-міністр освіти професор і доктор педагогічних наук Станіслав Ніколаєнко вважає неправильним рейтинг, складений на абстрактних критеріях.



Про це він розповів в інтерв'ю виданню «Главком»

«Рейтингування університетів справа не проста, але потрібна. Головну оцінку виставляє саме життя, працедавці. Найкращий поки що у нас рейтинг – конкурс під час вступної кампанії», – сказав С. Ніколаєнко.

«Свого часу ми також намагалися ввести рейтинги серед ВНЗ. Розробили прозору систему показників оцінки. Робили це явно і поступово. Але кожен громадянин міг оцінити, за якими критеріями той або інший університет є кращим або гіршим. Зараз я цього зробити не в змозі, бо бачу лише абстрактні, т.з. індекси критеріїв рейтингу, а що за ними стоїть – невідомо», – відзначив він.

Колишній міністр освіти висловив своє здивування позиціями, які займають виші у рейтингах.

«Парадокси – КПІ займає лише четверте місце серед технічних університетів, а Національний транспортний університет і будівельний університет не потрапили навіть до десятки кращих. Києво-Могилянська академія стоїть на тринадцятому місці серед класичних навчальних закладів. Поряд з нею – Кременчуцький університет, який ще недавно був філією одного із столичних університетів. У той же час, підприємці, оцінюючи вітчизняні ВНЗ, називають інші навчальні заклади. У пошані випускники КПІ, Києво-Могилянській академії, Київського національного університету ім. Шевченка, Харківського національного університету ім. Каразіна, Львівської політехніки», – додав професор.

«Напевно, національний рейтинг слід допрацьовувати з врахуванням міжнародних вимог. Мова про Академічний рейтинг університетів світу, який складає Шанхайський університет, або про Світовий рейтинг університетів QS, рейтинг ВНЗ за версією газети «Таймс», рейтинг «Вебометрікс» та інші.

Робити справу повинні незалежні організації, а не МОН», – підкреслив екс-міністр.






Додатково:

Рейтинг «Белая ворона», или Как руководство Министерства образования стимулирует повышение качества высшего образования

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів