Інформацію про 10 кращих ВНЗ України в рейтингу «Топ-200 Україна - 2013» представлено на сайті IREG Observatory « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Інформацію про 10 кращих ВНЗ України в рейтингу «Топ-200 Україна - 2013» представлено на сайті IREG Observatory
7-06-2013

Сайт Наглядової Ради із академічного рейтингування та якості освіти
IREG Observatory представив інформацію про підсумки національного академічного рейтингу «ТОП 200 кращих університетів України».


На початку червня усьоме вийшов український національний рейтинг «ТОП-200 Україна», який оцінив підсумки діяльності провідних державних та приватних вищих навчальних закладів в Україні. Четвертий рік поспіль НТУУ «Київський політехнічний інститут» очолив підсумкову таблицю рейтингу. Вітчизняні та іноземні експерти ринку праці дали йому найвищу оцінку за якість підготовки спеціалістів. Друге місце у рейтингу посів Київський національний університет ім.Шевченка, третє місце – у Харківського національного університету ім.Каразіна.

Попри те, що з року в рік перші п’ять сходинок рейтингу займають Київський національний університет ім.Шевченка, (друге місце), Харківський національний університет ім.Каразіна (третє місце), Національний університет «Києво-Могилянська Академія» (четверте місце) та Національний медичний університет ім.Богомольця (п’яте місце), Харківський політехнічний інститут значно наблизився до них. Постійно удосконалюючи показники роботи він з часом зможе посперечатися за призові місця у рейтингу. Впевнено увійшов до десятки кращих рейтингу Національний університет «Львівська політехніка», піднявшись з 11 на 8 місце у підсумковій таблиці.

Національний аерокосмічний університет ім.Жуковського "Харківський авіаційний інститут", Таврійський національний університет ім.Вернадського, Одеський національний університет ім.Мечнікова та Сумський державний університет продемонстрували серйозні результати у галузі інтернаціоналізації освіти та активної співпраці із міжнародним науковим співтовариством у рамках таких програм ЕС, як TEMPUS та Сьома рамкова программа.

Методологія рейтингу «ТОП 200 Україна», що сфокусована на чотирьох головних критеріях: оцінка діяльності закладу вищої освіти з боку роботодавців та загальна академічна репутація, якість досліджень та технічний потенціал, загальна якість досліджень та учбовий потенціал, загальна якість освітньої підготовки, міжнародне визнання вишу та присутність у глобальному інформаційному просторі схожа на ті, що застосовуються у низці інших вітчизняних рейтингів.

Результати сьомого рейтингу «ТОП 200» Україна провідних державних та приватних закладів вищої освіти в Україні продемонстрували, що Національний рейтинг університетів виправдав за відносно короткий термін часу своє значення як інструмент отримання інформації, оцінки якості та удосконалення прозорості національної системи вищої освіти.

Протягом свого розвитку та становлення проекту методологія рейтингу постійно адаптувалась до вимог міжнародних та українських реалій. Періодично ця методологія обговорювалася на зустрічах Обсерваторії IREG.

Попри певний спротив на початку своєї діяльності, «ТОП 200» сьогодні сприймається в усіх цільових аудиторіях, що допомагає усім зацікавленим сторонам включити діяльність українських вищих навчальних закладів як у місцевий так і у більш ширший глобальний контекст.

Успішний розвиток рейтингових систем включно із ТОП 200 Україна сприяє подальшому пошуку механізмів по вдосконаленню методів та процедур рейтингу, відбору адекватних та точних даних. Ці та інші теми обговорювалися у травні 2013 року на форумі IREG у Варшаві «Методологія під прискіпливим поглядом»

Як наголосила Олеся Линовицька, член виконавчого комітету Обсерваторії IREG: “Тільки відповідальне співробітництво та взаємна довіра між університетами та розробниками рейтингових систем дозволить удосконалити ці системи, беручи до уваги потреби суспільства, роботодавців та академічного співтовариства».


Перша десятка рейтингу «ТОП 200 Україна»:

1 National Technical University of Ukraine“Kyiv Polytechnic Institute” (77,6)
2 Kyiv National University named after Shevchenko (75,1)
3 Kharkiv National University named after Karazin (48,3)
4 National University “Kyiv-Mohyla Academy” (43,9)
5 National Medical University named after Bohomolec (43,8)
6 National Technical University " Kharkiv Polytechnic Institute " (43,7)
7 National Mining University (39,6)
8 National University "Lviv Politechnics" (39,4)
9 National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine (38,3)
10 Dnipropetrivsk National University (37,3)

More information can be obtained directly from the project website: https://euroosvita.net/
Contact: Olesya Lynovytska unesco-cepes@osvita.net


Перейти на сайт IREG Observatory


Додатково:

Керівник Оргкомітету «Топ-200 Україна» Олеся Линовицька про рейтинг 2013 року: "На шляху відповідального співробітництва"

Інформацію про 10 кращих ВНЗ України в рейтингу «Топ-200 Україна - 2012» представлено на сайті IREG Observatory

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів