ЄДЕБО абсолютно унеможливить втручання будь-яких суб’єктивних чинників до процесу зарахування у ВНЗ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЄДЕБО абсолютно унеможливить втручання будь-яких суб’єктивних чинників до процесу зарахування у ВНЗ
3-06-2013

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України поінформував про організацію проведення вступної кампанії-2013 та цьогорічний розподіл державного замовлення для вищих навчальних закладів України.



«Сподіваюсь, вступна кампанія в цьому році пройде на високому рівні, як і минулого року. Саме над цим працює Міністерство. Вже, відповідно до державних Умов прийому, погоджено 934 Правила прийому, індивідуальних, до вищих навчальних закладів України», - сказав Міністр.

За словами Дмитра Табачника, цьогорічні Умови прийому, порівняно з минулим роком, не зазнали значних змін, а отже, навіть строки прийому та зарахування залишилась такими, як і були апробовані минулого року.

«Вступники, нагадую, мають право подати заяви на вступ до п’яти вищих навчальних закладів і в кожному з них – на три спеціальності, тобто брати участь у 15 конкурсних змаганнях. У тому числі вони зможуть подавати заяви в електронному вигляді online», - наголосив Міністр.

Водночас Дмитро Табачник звернув увагу на те, що вступники можуть подавати всі без винятку сертифікати ЗНО, починаючи з 2008 року.

Він також повідомив, що «на вакантні місця ліцензованого обсягу може проводитись додаткове конкурсне зарахування осіб, які вступали до цього або іншого вищого навчального закладу».

Міністр також наголосив: «З метою абсолютного унеможливлення втручання будь-яких суб’єктивних чинників до процесу зарахування, рейтингові списки та накази про зарахування вступників формуватимуться приймальними комісіями виключно в Єдиній державній електронній базі з питань освіти».

Загалом, за словами Дмитра Табачника, очікується орієнтовно на 350-360 тисяч вступників з урахуванням вступників на скорочений термін навчання на базі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста.

Міністр додатково повідомив, що Кабінетом Міністрів України 20 травня 2013 року прийнято постанову «Про затвердження порядку розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів» та постанову «Про затвердження Методики розрахунку орієнтовної середньої вартості підготовки одного кваліфікованого робітника, фахівця, аспіранта, докторанта».

«Вже у цьому році ми почнемо реалізовувати ці важливі документи, а з наступного вони будуть реалізовані у повному форматі. Тобто методика розрахунку дає можливість порівнювати у будь-якому закладі вартість підготовки спеціаліста», - сказав Дмитро Табачник.

Окрім того, Міністр наголосив, що державне замовлення вже в цьому році буде розміщуватися на конкурсних засадах. Таким чином, головною особливістю цієї вступної кампанії буде розміщення державного замовлення всіма державними замовниками (центральними органами виконавчої влади, що мають у підпорядкуванні вищі навчальні заклади) на конкурсних засадах.

Він також зазначив, що Уряд затвердив обсяги державного замовлення на 2013 рік.

Окремо, Дмитро Табачник розповів, що у цьому році професійно-технічну освіту за кошти державного замовлення зможуть здобувати на робітничих спеціальностях 179,5 тис. осіб і майже 5,5 тис. – на програмі молодшого спеціаліста. За словами Міністра, це зроблено для того, «щоб створити соціальний ліфт – ті, хто краще буде вчитися в професійному навчальному закладі зможуть одержати не лише свідоцтво і документи про отримання професії, а й диплом молодшого спеціаліста. І цей соціальний ліфт ми будемо щороку збільшувати з тих спеціальностей, які є пріоритетними в державному замовленні».

Міністр також назвав цифри державного замовлення для вищих навчальних закладів: «Державне замовлення на молодшого спеціаліста – 76,6 тис. місць. Вони будуть направлені по конкурсу у коледжі. На бакалавра – майже 123 тис. місць державного замовлення. Спеціалістів – 63 тис. 885 місць на основі бакалавратури, і ще майже 5 тис. – на основі повної середньої освіти, для того, щоб з обраної спеціальності випускники коледжів могли продовжити навчання за скороченою програмою. На магістратуру – майже 41 тис. Окрім того, у жовтні 2013 року, згідно з державним замовленням, передбачається відкрити 7 тис. 528 місць в стаціонарній аспірантурі та 570 місць – у стаціонарній докторантурі».

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, Дмитро Табачник спростував інформацію щодо відсутності фінансування міжнародних студентських олімпіад: «Усі студенти поїдуть на міжнародні конкурси. Єдина відмінність у тому, що фінансування поїздок студентів передбачено за кошти університетів, а школярів – за централізованою програмою».



Додатково:

Деякі питання забезпечення студентськими та учнівськими (для професійно-технічних навчальних закладів) електронними квитками, починаючи з 2013 навчального року

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів