СумДУ: перспективи розвитку наукової діяльності університету на 2013 рік « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
СумДУ: перспективи розвитку наукової діяльності університету на 2013 рік
17-12-2012

13 грудня вчена рада Сумського державного університету обговорила питання «Стану наукової діяльності та основні завдання на 2013 рік» та дійшла висновку, що протягом 2012 року в університеті виконано значний обсяг робіт.

Зокрема удосконалення науково-навчально-виробничого комплексу, забезпечення підвищення ефективності наукових досліджень та впровадження нових розробок, їх розповсюдження та комерціалізацію.

«У порівнянні з 2011 роком зросли обсяги виконання робіт, які фінансуються за рахунок загального фонду державного бюджету Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, на 37 %. Кількість проектів, які з 1 січня 2013 року фінансуватимуться з державного бюджету, збільшилася з 17 до 20, а обсяг укладених договорів на науково-дослідні роботи, надання наукових послуг за госпдоговорами, державними та міжнародними грантами зріс на 6,5 %»,­­ – доповів проректор з наукової роботи Анатолій Чорноус.

Серед наукових досягнень проректор виділив першу позицію СумДУ в рейтингу МОНмолодьспорту України у 2012 році серед класичних університетів за обсягом господарських договорів і показником ефективності використання бюджетних коштів на виконання наукових досліджень і розробок.

За підсумками участі у другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук студенти СумДУ вибороли 59 призових місць і вп’яте забезпечили лідерство нашого університету серед ВНЗ України.

Кількість публікацій у виданнях, які індексуються базою даних Scopus, зросла з 59 до 83, індекс Гірша університету підвищився з 15 до 16. Журнал «Нано- та електронної фізики» почав опубліковуватися у БД Scopus. Крім того, виконано чотири гранти Президента України для підтримки досліджень молодих вчених, а сьогодні в університеті реалізується чотири загально-університетські наукові міжнародні гранти та шістдесят індивідуальних.

Ректор СумДУ, голова вченої ради Анатолій Васильєв у своєму виступі зауважив: «Ми зобов’язані вийти на результати світового рівня і визнання світовою науковою спільнотою».

На його думку, з метою сталого розвитку наукової діяльності вишу в 2013 році ректорат, директори інститутів, декани факультетів та завідувачі кафедр повинні продовжувати підвищення рівня науково-дослідних робіт та форм її реалізації, адже дорогу до успіху здолає тільки той, хто не зупиняється і йде вперед.






Додатково:


Винахід року 2012: перші підсумки - майже 57 % від загальної кількості патентів складає частка вітчизняних університетів

В КНУ імені Тараса Шевченка було розглянуто план розвитку університету на 2013 рік

Всемирная организация интеллектуальной собственности: Мировые показатели интеллектуальной собственности в 2012 году

Про підсумки наукової та науково- технічної діяльності за 2012 рік

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна у 2012 році

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів