Тестування GMAT « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Тестування GMAT
30-11-2008

Тести SAT та GMAT орієнтовано на перевірку загальних знань, що вимагаються при вступі до більшості американських ВУЗів.

GMAT: тест для визначення здібностей до навчання в аспірантурі



Тест для визначення здібностей до навчання в аспірантурі, частіше відомий як GMAT, являє собою стандартизований тест для визначення здібностей до навчання в аспірантурі. Тест GMAT використовується в якості одного з критеріїв набору студентів у більшості ведучих шкіл бізнесу у світі, головним чином при зарахуванні по програмі MBA (магістр бізнесу).

Тест GMAT є одним з аспектів, що розглядаються приймальною комісією. Він бере до уваги такі аспекти, як досвід роботи, рівень навчання та інші критерії, що також відіграють ключову роль.

На сьогодні вартість здачі тесту GMAT у всіх країнах складає US$250.

Оцінка аналітичного листа

Розділ «Оцінка аналітичного листа» (AWA) тесту складається з двох есе. У першому студент повинний проаналізувати аргументацію, а в другому листі він повинний проаналізувати питання. Кожне есе повинне бути написане протягом 30 хвилин і оцінюється по шкалі оцінок від 0 до 6.

Кожне есе прочитується двома читачами, кожний з яких оцінює його по шкалі оцінок від 0 до 6 із кроком 0,5. У тому випадку, якщо дві оцінки розходяться не більше ніж на один бал, в облік приймає їхнє середнє значення. У випадку наявності різниці більш ніж в один бал, есе читається ще одним читачем.

Перший читачем є спеціальна комп'ютерна програм Intellimetric, розроблена компанією «Vantage Learning», що аналізує креативний лист і синтаксис. Другий і третій читачі є фахівці, що оцінюють загальний зміст, але не правопис або граматику.

Незважаючи на той факт, що правопис формально не впливає на загальну оцінку, воно може все-таки привести до зниження оцінки в тому випадку, якщо читач стикається з труднощами, коли намагається зрозуміти зміст неправильно написаних слів. Існує безліч факторів, що впливають на оцінку. Не встановлені вимоги щодо обсягу есе, а читачі звертають увагу на структуру і якість викладу.

Середній бал AWA на прикладі 622,975 складає 4.1/6.0. 34% усіх, що складають тест одержують менш ніж 4.1/6.0.

Кількісний і усний розділи

Кількісний розділ складається з 37 питань з безліччю варіантів відповідей, на які необхідно дати відповідь протягом 75 хвилин. Існує два типи питань: рішення задач і достатність даних. Кількісний розділ оцінюється по шкалі від 0 до 60 балів. Поточний середній бал по даному розділі складає 35.0/60.

Усний розділ складається з 41 питання з безліччю варіантів вибору, відповіді на питання повинні бути дані протягом 75 хвилин. Існують питання трьох типів: виправлення речень, критичне обґрунтування і розуміння прочитаного. Усний розділ оцінюється по шкалі від 0 до 60 балів. Поточний середній бал по даному розділі складає 27.3/60.

"Сума балів", що складається з кількісних і усних розділів, не включає оцінку аналітичного листа (AWA) і варіюється в межах від 200 до 800. Тест GMAT оцінюється на основі 100-бального відхилення, тобто за результатами тесту 68% абітурієнтів набирають між 400 і 600, тоді як середня сума балів споконвічно передбачалася як 500. Поточна середня сума балів складає 540. Поточна середня сума балів 526.6/800.

Кількісний і усний розділи складають комп’ютеризованний тест. Перше питання може бути дуже складним. Наступних кілька питань кожного розділу може знаходиться в межах рівня 500. Якщо абітурієнт відповідає правильно, питання ускладнюються. Якщо ж абітурієнт відповідає неправильно, питання спрощуються.

Крім того, питання на які не було дано відповіді (включаючи ті, на які не вистачило часу) оцінюються нижче ніж питання на які було дано неправильну відповідь. Це головна відмінність від тесту SAT, що передбачає штраф за неправильну відповідь. Кожен розділ тесту також включає кілька експериментальних питань, що не враховуються в балах абітурієнта, але приймаються в увагу при розгляді актуальності конкретного питання.

Зміни в тест GMAT

За станом на січень 2006 р. вже забороняється використовувати папір і олівець для заміток під час тесту. Екзаменатор надає спеціальну записну книжку і спеціальну ручку. Абітурієнти повинні піднімати руку і просити надати їм таку записну книжку або ручку. Дана зміна має 2 причини: перша полягає в тім, що одержували фактично питання тесту з центра по проведенню тестів на папері, а друга причина – бажання заощадити папір. Записні книжки, що аналогічні тим, що використовуються в центрі по проведенню тестів, пропонуються на численних вебсайтах.

Необхідний результат

Більшість шкіл не публікують проміжні, середні або мінімальні результати AWA прийнятих студентів.

Велика частина шкіл не публікують мінімальний результат по тесту GMAT, оскільки вони приймають більш низький результат сильного кандидата, але можуть захотіти одержати більш високий результат від слабкого кандидата. Школи звичайно публікують середній і проміжний бал останніх прийнятих кандидатів. Незважаючи на те, що ці результат служать у довідкових цілях, абітурієнти повинні пам'ятати, що половина всіх успішних абітурієнтів набрала менше середньої оцінки.

Для вступу в бизнес-школу світового рівня сума балів повинна бути не менше 600 для того, щоб абітурієнт міг розраховувати на успіх, тоді як в інших школах, що прагнуть збільшити свій рейтинг в основних виданнях (наприклад U.S. News або BusinessWeek), більш високий результат практично гарантує прийом за умови, що кандидат у достатньому ступені відповідає всім іншим критеріям зарахування.

Історія тесту GMAT

У 1953 р. організація, що у даний час називається „Рада по прийому до аспірантури” (GMAC), стала асоціацією в складі дев'яти бізнес-шкіл, ціль якої полягала в розробці стандартного тесту на допомогу бізнес-школам для набору підготовлених абітурієнтів. У перший рік пропонувався тест (у даний час називається „Тест для визначення здібностей до навчання в аспірантурі”) проводився 2000 разів. В останні роки щорічна кількість тестів складає більш ніж 200000 разів. Споконвічно використовується в процесі добору 54 школами, тест GMAT тепер використовується більш ніж 1500 школами і 1800 програмами.

До кінця 2005 р., Служба тестів у навчальних закладах проводила тест GMAT. 1 січня 2006 р. Рада GMAC переадресовує потенційних покупців тесту до компанії «ACT Inc», що розробляє тест GMAT і до компанії «Pearson Vue», що проводить іспит.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів