ЮНЕСКО закликає укласти нову угоду щодо вчителів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЮНЕСКО закликає укласти нову угоду щодо вчителів
6-11-2012

Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова закликала до розробки нової угоди щодо учителів з метою підвищення якості викладання.

Таку заяву генеральний директор зробила на відкритті Шостої зустрічі колективних консультацій неурядових організацій з питань «Освіти для всіх», що відбулася в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі (Франція) 24-26 жовтня 2012 року.

У зустрічі взяли участь майже 150 представників громадянського суспільства з різних країн.

Основна мета зустрічі полягала в обговоренні ходу реалізації програми «Освіта для всіх» з моменту її започаткування на освітньому форумі в Дакарі у 2000 році, визначенні проблемних питань, які необхідно вирішувати з метою прискорення її виконання та розробка рекомендацій до порядку денного в сфері освіти після 2015 року.

Ірина Бокова наголосила, що нова угода щодо вчителів є одним з основних кроків для забезпечення прогресу в досягненні цілей «Освіти для всіх».

«Три аспекти, на мою думку, є ключовими для досягнення успіху», – зазначила вона. «По-перше, ми повинні зосередитися на питаннях навчання дівчат і грамотності жінок. По-друге, нам потрібно розробити нову угоду щодо вчителів з метою підвищення якості викладання. І останнє, нам потрібні зміни у методиці викладання та поданні якісного матеріалу, щоб сприяти повазі до прав людини», – наголосила гендиректор ЮНЕСКО.

Підкреслюючи роль урядів і громадянського суспільства, Ірина Бокова заявила: «Уряди повинні діяти, а міжнародна спільнота повинна підтримувати їх, – але цього не достатньо. Щоб досягти успіху, нам потрібно використовувати усі можливості громадянського суспільства для забезпечення відповідальності урядів та моніторингу за прогресом».

Ірина Бокова нагадала учасникам про ініціативу «Освіта перш за все», проголошену Генеральним секретарем ООН, яка, на її думку, «прискорить нашу роботу» і є «способом мобілізації більшої політичної волі».

Заступник Генерального директора ЮНЕСКО з питань освіти Цянь Тан підкреслив, що Інтернаціонал Освіти є одним із ключових партнерів ЮНЕСКО, а співпраця між його організацією і всесвітньою федерацією профспілок, яка представляє 30 мільйонів вчителів зі всього світу, має вирішальне значення для досягнення цілей «Освіти…».

«У нашій спільній роботі ми визнаємо необхідність в кваліфікованих працівниках освіти, і їх важливу роль в досягненні якісної освіти, яка має вирішальне значення для досягнення цілей «Освіта для всіх» до 2015 року, – резюмував Цянь Тан.

Заступник Генерального секретаря Інтернаціоналу Освіти Девід Едвардс і старший координатор Деніс Сіньоло під час наради наголосили на важливості збільшення інвестицій в кваліфікованих працівників та в освіту в цілому.

Вони також закликали уряди виділяти не менше, ніж 6% ВВП на фінансування освіти, а також інвестувати в підготовку вчителів, підвищення кваліфікації та поліпшення умов їхньої праці.




Додатково:

Концепція розвитку неперервної педагогічної освіти від МОНМС залишає без змін діючу систему

ЮНЕСКО: Заседание, посвященное поиску путей распространения толерантности и уважения посредством школьного образования

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів