У Могилянці стартувала перша в історії освітніх закладів України комплексна програма підготовки студентів до ринку праці « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Могилянці стартувала перша в історії освітніх закладів України комплексна програма підготовки студентів до ринку праці
5-11-2012

01 листопада відбулася презентація першої в історії освітніх закладів України комплексної програми підготовки студентів до ринку праці

На сторінці проекту «ПРОФІ+» на сайті Центру працевлаштування Ви можете:

• ознайомитись з матеріалами, використаними під час презентації для студентів 1 листопада;
• заповнити аплікаційну форму для участі у програмі (до 8 листопада);
• підписатись на розсилки Центру працевлаштування та напряму «Робота з випускниками НаУКМА».


Під час презентації студентську аудиторію знайомили з новою програмою ініціатор її створення від НаУКМА керівник напряму “Робота з випускниками” Наталя Шумкова та керівник проекту від Асоціації випускників Валерія Казадарова, випускниця НаУКМА, засновник та виконавчий директор компанії «Таланти для бізнесу».

Наталя Шумкова підкреслила, що “ПРОФІ+” як системна програма оволодіння soft skills є універсальною для всіх спеціальностей і створена з врахуванням досліджень якості вищої освіти та опитувань роботодавців. Авторами курсів є практики з реального бізнесу, партнери НаУКМА.

Презентуючи проект, Валерія Казадарова звернула увагу на велику потребу в програмі такого типу: «Проблема працевлаштування молоді сьогодні актуальна у всьому світі і Україна не може лишатися осторонь цього процесу. Одним з найважливіших аспектів цієї проблеми є великий розрив між тим, що пропонують студентам під час навчання і тим, з чим вони стикаються, коли приходять на роботу. Києво-Могилянська академія – прогресивний університет, який піклується про своїх студентів, постійно підтримує зв'язок з роботодавцями і дбає про те, щоб студенти працевлаштовувалися після закінчення університету. Ми хочемо, щоб цей проект був прикладом для наслідування іншими університетами».

На презентації «ПРОФІ+» також виступив один з розробників і тренерів програми – керівник відділу корпоративної підтримки ТОВ «Майкрософт Україна» Микола Воробйов. Він звернув увагу на важливість теми, з якою знайомитиме студентів – проектного менеджменту. Пан Микола зазначив, що в «Майкрософт Україна» проектний менеджмент вже є не профільною компетенцією, а базовою. В компанії вже не існує окремого відділу, який би займався управлінням проектами, бо ці навички мають бути у кожного співробітника. За спостереженням Миколи Воробйова, проектним менеджментом ми насправді займаємося щодня, він вже став обов’язковою складовою нашого життя: “В 2000 році сертифікованих проектних менеджерів в Україні було близько двадцяти, а зараз їх тисячі. Однак, скільки б їх не було, частина проектів зазнає невдачі. Причини цього часто не пов`язані з технічними навичками, спеціальними знаннями в тій чи іншій галузі знань, а криються саме в браку soft skills. Люди не вміють працювати як одна команда, мають завищені очікування, не вміють долати ризики. В програмі «ПРОФІ+» ми вирішили дати вам приклади з життя, поділитися з вами тим, що ви дійсно зможете використовувати».

Про важливість soft skills на сучасному ринку праці розповіла студентам і Марина Захар’їна, директор кадрового департаменту компанії «Еrnst&Young LLS»: «В процесі відбору кандидатів ми звертаємо увагу на три основні характеристики претендента – hard skills, soft skills і бажання працювати. При цьому soft skills, соціальні навички, мають практично те саме значення, що й hard skills, спеціальні навички. Soft skills є універсальними і стосовно спеціальностей і стосовно компаній – вони однаково важливі незалежно від того, на яку посаду і в якій компанії ви претендуєте.
Участь в таких програмах як «ПРОФІ+» допоможе вам розвинути навички, які безсумнівно знадобляться вам у подальшому житті – це робота в команді, комунікація, вміння аргументувати, вміння відстоювати свою думку і орієнтуватися у процесах управління компанією. Я впевнена, що теми, які ви розглянете в програмі «ПРОФІ+» впродовж року дозволять вам отримати необхідний рівень soft skills. Проект мені дуже подобається, я бажаю вам взяти від нього все можливе і успішно побудувати кар’єру”
.

Завершила презентацію керівник центру працевлаштування Києво-Могилянської академії Ірина Картавцева. Вона наголосила, що саме Центр працевлаштування адмініструватиме програму в НаУКМА, висвітлила організаційні питання і повідомила, що запис на програму триватиме впродовж тижня, а перший тренінг відбудеться 17-18 листопада.




Додатково:

Києво-Могилянська академія відзначила 20-ту річницю відродження

Створено Міжнародну раду з розвитку Києво-Могилянської академії

Київскі ВНЗ підписали МЕМОРАНДУМ про взаємодію та співпрацю

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів