У МАУП відбулися Оксфордські дебати « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У МАУП відбулися Оксфордські дебати
2-11-2012

Оксфордські дебати – надзвичайно видовищний метод інтерактивного тренінгу. Цей метод передбачає поділ учасників на головних промовців та публіку.



Принципи дебатів опираються на традиції британської Палати громад. Найважливішим є поділ учасників дебатів на дві команди. У дебатах вони називаються сторонами: за дискутовану тезу (сторона пропозиції) та проти (сторона опозиції). Поділ цей має бути чітким, що відображається у формулюванні тези, вона має бути зрозумілою (найкраще провокаційною), наприклад - "Інтерактивне навчання - це марна трата часу".

Оксфордські дебати є чудовим тренінгом для публічних виступів, учасники вчаться принципів побудови виступу, техніки та відповідного використання невербальної комунікації. Ознайомитись з методикою проведення дебатів та на власному досвіді переконатися в ефективності проведення таких тренінгів мали змогу студенти третього курсу спеціальності „Правознавство” Економіко-правового технікуму при МАУП. Організатором виступила викладач технікуму Шилкіна Світлана Григорівна. Темою була обрана проблема, яка пролягає наріжним каменем української історичної бутності та буремного сьогодення: ЗУ „Про засади державної мовної політики”.

Учасники дебатів спробували себе не лише у ролі промовців, а й набули корисних навичок ведення дебатів, відповіді на запитання. Декому з виступаючих навіть довелося застосовувати навички самоконтролю та самозаспокоєння.

Обрана тема продемонструвала нам наглядно, наскільки проблема мов України є нагальною, а також наскільки студенти готові йти на діалог та проявляти толерантне ставлення до опонуючої сторони.

Впровадження у процес навчання методик інтерактивних тренінгів є ефективним і корисним для студентів, адже вони вчаться не лише публічно виступати, але й слухати та робити певні висновки, коригувати недоліки та ставити акценти на досягнутих успіхах.

Юлія Цесаренко, МАУП


Додатково:

ЛжеВУЗы: Россия из некогда самой читающей и образованной страны превратилась в фабрику по выдаче дипломов

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів