ВНЗ – учасники програми Темпус – флагмани зі створення та розвитку європейських засад університетської освіти в Україні « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ВНЗ – учасники програми Темпус – флагмани зі створення та розвитку європейських засад університетської освіти в Україні
25-10-2012

На цьому 22 жовтня 2012 року наголосив Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час семінару для українських партнерів проектів-переможців 5-го конкурсу програми Темпус IV, який проходив у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова.



«Вже майже 20 років Україна бере участь у програмі Європейського Союзу «Темпус». Мета сьогоднішньої зустрічі – з одного боку відслідкувати, промоніторити, як і що ми встигли зробити за 20 років, а найголовніше – відчути прагнення до змін», - зазначив Євген Суліма, повідомляє прес-служба МОНмолодьспорту.

Він розповів, що в 2010 році за принципової позиції МОНмолодьспорту припинено використовувати фінансову допомогу ЄС на так званий «освітянський туризм»: «Коли я запитував ректорів, що ви там дізнаєтеся і вони відповідали, що «поїдуть, подивляться», то це мене не влаштовувало. Тому з 2010 року у нас з’явилася відповідальність з боку керівників вищих навчальних закладів щодо участі у програмі, став більш цільовим підхід щодо прагнення отримати від проекту максимальну користь».

Окрім того, Перший заступник Міністра повідомив, що Україна долучилась до участі в програмі Темпус у 1993 році, розпочавши разом з іншими пост-радянськими країнами і країнами-партнерами другу фазу програми, так званого «перехідного періоду». Темпус ІІ (1994-1999 рр.) полягала в тому, що країни-партнери повинні були виділити пріоритетні області реформування своїх національних систем вищої освіти. Темпус ІІІ (2000-2006 рр.) здебільшого був зосереджений на модернізації національних систем вищої освіти у зв’язку з початком Болонського процесу. Реалізація Темпусу IV, робота якого завершується в 2013 році, базується на вивченні змін, які проходять в системі вищої освіти завдяки участі у Болонському процесі.

«У рамках програми Темпус І, ІІ, ІІІ, IV з 1994 до 2012 років більше 100 українських вищих навчальних закладів взяли участь у реалізації близько 200 проектів. Зараз в Україні реалізується 61 проект», - зазначив Євген Суліма.

Також він наголосив, що «пріоритетним для МОНмолодьспорту є участь наших вищих навчальних закладів у проектах, пов’язаних з модернізацією навчальних планів, враховуючи впровадження триступеневої структури, відповідно до європейської системи накопичення та трансферу кредитів і визнання дипломів; розвиток пріоритетних дисциплін: біо- і нанотехнології, машинобудування, матеріалознавство, природничі науки, комп’ютерна інженерія тощо».

Серед основних напрямів для спільних і структурних проектів, Перший заступник Міністра також виділив: систему управління вищими навчальними закладами в нових умовах; запровадження механізмів забезпечення якості; впровадження Національної рамки кваліфікацій тощо.

«Приємно зазначити, що ми власними діями можемо показати, що програма Темпус дає результати. І на європейському рівні – в Раді Європи – дійсно позитивно сприймається той шлях, який проходить Україна з програмою Темпус. Вищі навчальні заклади, які проходять сьогодні через програму Темпус – це передовий загін вищої освіти в Україні, який дійсно є флагманом зі створення та розвитку європейських засад університетської освіти в Україні», - сказав Євген Суліма.



Додатково:

ВНЗ України в діючих у 2011 році проектах TEMPUS

ВНЗ України в міжнародних асоціаціях університетів у 2011 році

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів