Міносвіти залякало львівських педагогів персональною відповідальністю за використання підручників про Богдана Хмельницького та Голодомор « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Міносвіти залякало львівських педагогів персональною відповідальністю за використання підручників про Богдана Хмельницького та Голодомор
14-10-2012

Міносвіти дозволило використовувати тільки підручники і навчальні посібники, узгоджені з міністерством.



За порушення наказу погрожують персональною відповідальністю.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України надіслало в головне управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації лист, в якому зазначено, що всі підручники і навчальні посібники, які використовуються в навчальному процесі, повинні бути узгоджені з міністерством. А оскільки львівські посібники з історії України, що містять факти про національно-визвольний рух, Голодомор, УПА та інші історичні події, що не увійшли в рекомендований міністерством підручник і такого погодження не мають, то їх використовувати заборонено. Про це заявив депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк.

Також у листі відомства зазначено, що керівники навчальних закладів будуть нести персональну відповідальність, за порушення вищевказаного наказу, тобто за використання на уроках історії посібників, що містять факти, викинуті з офіційного підручника.

«Про те, що у Львові видають додатковий посібник з історії, чули і знали по всій Україні вже давно. Але Табачник не витримав такої „неслухняності“, і в серпні цього року його міністерство видає наказ, згідно з яким без міністерського узгодження і грифа не можна використовувати у навчальному процесі нічого. Таке враження, що скоро ми отримаємо наказ, треба прославляти Сталіна», — зазначив Кужелюк.

Нагадаємо, міждержавна робоча група, що складається з українських та російських істориків, підготувала методичний посібник для вчителів «Україна і Росія на перехрестях історії».

Після двох років спроб виробити спільний погляд на історію укладачі просто виключили з посібника всі події, здатні викликати які-небудь розбіжності — так, в ньому немає ані Богдана Хмельницького, ані Івана Мазепи, ані ОУН-УПА.



Додатково:

"Эксперименты" Министерства образования Украины

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів