Підсумки тестування: випускники скаржаться на помилки в завданнях і хамство міліціонерів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Підсумки тестування: випускники скаржаться на помилки в завданнях і хамство міліціонерів
11-06-2012

Останнім школярі здавали в четвер тест по біології.



Результати по всіх предметах у регіональних центрах тестування обіцяють опублікувати через 1,5-2 тижня - ще перевіряють іноземну й українську мову та літературу, по яких потрібно було писати твір, пише segodnya.ua.

Головні претензії до завдань - помилки, помилки й повтори з тестових завдань попереднього років. Цього року їх незвично багато. Так, на тестуванні з української мові використано три завдання, що зустрічалися на пробному тестуванні. На ЗНО по історії України - завдання з тестів попереднього року. В Українському центрі тестування якості освіти (УЦОЯО) затверджують, що це нормальна практика й ніяк не ущемляє права людей, які здають ЗНО.

На біології в російських і українських зошитах завдання були сформульовані по-різному: в українській версії абітурієнтів запитували, як кров рухається до серця, а в російському варіанті - від серця. Такі ж різночитання в українському й російському варіантах були на тестах по історії України. В УЦОЯО по кожному із цих випадків тепер приймають рішення. Приміром, в одному з таких проблемних питань правильними будуть вважатися два варіанти відповіді. «Ми даємо звичайно два зошити тим, хто відповідає по російському зошиту. І ми просимо звіряти завдання з українським зошитом», - говорить директор Київського регіонального центра оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

ОБШУКИ. Є незадоволені й самим процесом тестування. «Мій син навіть не брав мобільний телефон із собою. Проте в процесі тестування до нього підійшов міліціонер і грубо зажадав вивернути кишені. А коли побачив, що нічого ні, навіть не вибачився», - розповіла нам мама випускника Марина. «Щоб вжити заходів, ми повинні знати, на якому пункті це було. Ми просили співробітників ДСО, щоб ніхто не перевищував своїх повноважень. Вони не лазили по кишенях, а чемно просили показати, що там. Ні однієї скарги на хамство ми не одержали», - говорить Сакаєва.

Незалежні спостерігачі підтверджують, що на тих пунктах, де вони були, співробітники Дердохорони поводилися коректно. «На пункті, де я був присутній, був співробітники ГСО, вони чемно просили перед початком тестування здати телефони. На мій погляд, це була змушені міри - за інформацією ЗМІ й словами абітурієнтів багато людей намагалися користуватися мобільними телефонами з виходом в інтернет. Головне, щоб перевірки проводилися до початку тестування й у культурній формі», - говорить автор блога «Учись» Костянтин Чабала, що відслідковує ЗНО.

В іншому випадку мама абітурієнта скаржилася нам, що син, зареєстрований у Переяславу-Хмельницькому, здавав тест у Києві. «Навіщо ж було обіцяти, що пункти тестування будуть не далі 50 км?» - обурюється жінка. «Нічого в цьому дивного немає. Один хлопчик приїжджав здавати іспанську мову із Черкас у Київ. Норма в 50 км ніколи не прописувалася. Але ми намагаємося дотримувати неї на самих популярних предметах: українській мові й літературі, фізиці й математиці», - говорить Сакаєва.

У МОН НЕМАЄ ПРЕТЕНЗІЙ ДО ТЕСТІВ



Міністр освіти Дмитро Табачник задоволений тим, як пройшло ЗНО-2012. «Цього року тестування як ніколи проходить без серйозних порушень і організовано», - говорить він. Табачник підкреслив, що не було яких-небудь зауважень і щодо отримання самих завдань. Також він повідомив, що до 15 липня закінчиться друк нових підручників для першокласників. Школи одержать їх на початку серпня. Цього року, нагадаємо, іноземну мову починають учити саме з 1-го класу.



Дмитро Гомон



Додатково:


Опубліковано відповіді до завдань тесту ЗНО з біології


Опубліковано відповіді до завдань тесту ЗНО з фізики

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна у 2012 році

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів