Британські вузи відмовилися вважати іноземних студентів мігрантами « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Британські вузи відмовилися вважати іноземних студентів мігрантами
7-06-2012

Як повідомляє BBC News, керівники університетів попросили виключити студентів з числа осіб, яких торкнеться посилення міграційного режиму.



Іноземні студенти щорічно приносять Великобританії близько 8 мільярдів фунтів, що складаються з оплати за навчання. За статистикою, приблизно кожна десята молода людина, яка вирішує отримати освіту за кордоном, їде до Великобританії.

Керівники навчальних закладів чекають приросту цієї суми до 17 мільярдів до 2025 року, але стурбовані тим, що нове міграційне законодавство перенаправить потік бажаючих отримати освіту в країни-конкуренти: США, Німеччину, Австралію та Канаду.

Вперше про обмеження припливу іммігрантів в уряді Девіда Кемерона заговорили в 2010 році. Зокрема, тоді було оголошено, що до 2015 року сальдо міграції (різниця між числом мігрантів, що в'їхали в країну і числом людей, що виїхали) повинно знизитися з 190 000 осіб (показник за 2009 рік) до кількох десятків тисяч.

У 2011 році міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей повідомила, що одним із заходів щодо скорочення числа мігрантів може стати введення обмеження на в'їзд студентів. Зокрема, висловлювалася пропозиція дозволити в'їжджати в країну тільки тим із них, хто має намір одержати вчений ступінь, а також буде вчитися у керівників "з високим ступенем довіри".

Відповідаючи на лист керівників вузів, міністр у справах міграції Дейміан Грін запевнив їх, що нова політика уряду не позначиться на студентах. За його словами, влада насамперед звертатиме увагу на тих мігрантів, які будуть намагатися в'їхати в країну за підробленими студентськими візами. У той же час він підкреслив, що переводити студентів в категорію тимчасових мігрантів, як того попросили ректори, не доцільно. "Студенти, які приїжджають на тривалий термін - це не просто туристи. Їх число впливає на цілі групи людей, різні служби, інфраструктуру", - констатував міністр.

Тим не менш, учням все ж доводиться миритися з деякими обмеженнями. Так, одне з них забороняє студентам привозити з собою осіб, що перебувають у них на утриманні (наприклад, дітей).

За даними BBC News, з вересня 2010 року по вересень 2011 року в країну в'їхали 250 000 студентів вузів. В цілому за цей період в країні було зареєстровано приїзд 589 000 мігрантів, які розраховують залишитися у Великобританії на тривалий термін. У 2009/2010 роках їх було трохи більше - 600 000, з них 245 000 студентів.



Додатково:


У яких країнах бажають навчатися українські абітурієнти

Україна потрапила в ТОП-25 країн із самою якісною вищою освітою

"Всесвітні студії": 15 мая завершается прием заявок на получение грантов на обучение в лучших университетах мира

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів