Бажаючих вступити на інженерні та технічні спеціальності чекають бонуси... « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Бажаючих вступити на інженерні та технічні спеціальності чекають бонуси...
31-05-2012

У зв'язку з падінням попиту на інженерні та технічні спеціальності бажаючих вступити на ці спеціальності чекають бонуси.



Міністр освіти Дмитро Табачник розповів про умови вступу до ВНЗ в 2012 році.

"Прийом документів триватиме з 2 по 31 липня. Ті особи, які закінчили середній навчальний заклад до введення тестування (в 2007 році і раніше), мають право складати вступні іспити. Тому строк подання документів для них скорочено до 20 липня, щоб з 20 по 31 липня ВНЗ могли організувати для них вступні іспити ", - розповів Табачник в інтерв'ю "Известия в Украине".

Він також пояснив, що для абітурієнтів, які за своєю спеціальністю проходять творчі конкурси (журналісти, артисти, режисери), повинні подати документи з 2 по 17 липня, і в наступні два тижні будуть проведені творчі конкурси. Згідно з умовами прийому до вишів встановлено три етапи оприлюднення рейтингових списків і зарахування студентів.

"Перший рейтинговий список із зазначенням осіб, рекомендованих для зарахування до ВНЗ на бюджетну форму навчання, публікується 1 серпня не пізніше 12:00.

Це перша хвиля. 5 серпня в 12.00 рейтингові списки повинні оновитися. Це друга хвиля", - наголосив Табачник. "З цих списків будуть виключені особи, які не подали в період з 1 по 4 серпня оригінали документів до ВНЗ. В результаті їх місця займуть абітурієнти, які перебували нижче в списку. 8 серпня в 12:00 всі ВНЗ України мають втретє оприлюднити рейтингові списки. Це третя хвиля. Зі списків вже будуть виключені абітурієнти, які не подали оригінали своїх документів протягом 5, 6 і 7 серпня", - зазначив міністр.

Він також розповів про те, чи будуть враховуватися бали за підготовчі курси. "У 2010 році ми помітили, що різко впав попит на інженерні та наукові професії. Незважаючи на жорстку критику, вирішили піти назустріч тим хлопцям, які будуть вибирати професії, пов'язані з інженерними та технічними спеціальностями. Якщо вони прослухали не менше 150 годин на курсах, за рішенням вченої ради, отримають додаткові 2-20 балів. Наголошую, це стосується лише інженерних і технічних спеціальностей", - пояснив міністр.



Додатково:


Об особенностях вступительной кампании этого года

Міністерство освіти про ситуацію навколо Національного науково-дослідного інституту українознавства та всесвітньої історії

Табачник не має двох бажань: бути афроамериканцем і членом НАНУ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів