У МОНмолодьспорту обговорили питання проведення вступної кампанії 2012 року « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У МОНмолодьспорту обговорили питання проведення вступної кампанії 2012 року
13-05-2012

11 травня 2012 року відбулася нарада з представниками міністерств та відомств, що мають у підпорядкуванні вищі навчальні заклади.

Під час наради обговорили низку питань, зокрема, основні завдання щодо організованого проведення вступної кампанії 2012 року у вищих навчальних закладах; про роботу вузів у системі Єдиної державної електронної бази з питань освіти; запровадження замовлення та видачу додатків до дипломів європейського зразка вищими навчальними закладами ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Микола Фоменко звернув увагу на окремі зміни до Умов прийому в 2012 році.

Зокрема, він повідомив, що перший список рекомендованих до зарахування повинен бути оприлюднений 1 серпня не пізніше 12 години.

Другий і третій списки не пізніше 12 години відповідно 5 та 8 серпня.

Зарахування вступників на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання повинно бути проведено: за державним замовленням не пізніше 11 серпня; за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму (спеціальності), але не пізніше 25 серпня.

Окрім того, Микола Фоменко наголосив, що інформування громадськості про подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів І–IV рівнів акредитації повинно здійснюватися за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти в інформаційній системі «Конкурс», а приймальні комісії зобов’язані подавати у встановленому порядку отримані від вступників відомості до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Також Микола Фоменко зазначив, що відповідно до пункту 21 Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 р. № 882 у разі, коли строк закінчення навчання стипендіата настає до закінчення місяця, йому виплачується стипендія за останній місяць навчання у повному обсязі.

Таким чином, якщо стипендіат у зв’язку із закінченням навчання за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем відраховується з вищого навчального закладу, наприклад, 5 червня, такому стипендіату стипендія за червень виплачується у повному обсязі.

Будь-яких затримок з виплатою стипендій не повинно бути.

Окремо начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту наголосив на забезпеченні заповнення та виготовлення додатків до дипломів європейського зразка для випускників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Він повідомив, що у 2012 році лише 52 вищих навчальних заклади замовили у Науково-дослідному інституті прикладних інформаційних технологій 4384 додатка.

Найближчим часом це питання актуалізується у зв’язку з внесенням змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 1997 року № 1260 «Про документи про освіту та вчені звання» щодо обов’язковості видачі усім іноземним студентам додатків до дипломів європейського зразка. При чому, необхідно буде забезпечити виготовлення та видачу додатків до диплома як спеціаліста і магістра, так і бакалавра.

Окрім того, на нараді повідомили, що з 21 травня у МОНмолодьспорту розпочне роботу консультативний телефон «Літня екзаменаційна сесія 2011/2012 навчального року». Як і в минулі роки, на період вступної кампанії, в Міністерстві функціонуватиме консультативний телефон «Вступна кампанія 2012 року», приймальня громадян та працюватиме Оперативний штаб «Вступна кампанія 2012 року».




Додатково:


Умови прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році

Чи реально скласти тест ЗНО на 200 балів?

Коротка пам'ятка абітурієнту на день проведення ЗНО

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів