Міжнародний фонд «Відродження»: стислий звіт за 2011 рік (Сприяння реформам у галузі освіти) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Міжнародний фонд «Відродження»: стислий звіт за 2011 рік (Сприяння реформам у галузі освіти)
19-02-2012

2011 рік в освіті України позначився спробами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту впровадити низку реформ. Наміри ухвалити новий закон «Про вищу освіту» викликали серйозні дискусії серед експертів. При цьому рівень діалогу профільного Міністерства з громадськими організаціями залишався незадовільним.

Упродовж 2011 року Освітня програма налагоджувала роботу експертної мережі з моніторингу й оцінювання освітньої політики в Україні. Експерти Центру освітнього моніторингу за підтримки Програми забезпечили незалежний громадський моніторинг змін у дошкільній, загальній середній, позашкільній, професійно-технічній і вищій освіті, їх відповідності чинному законодавству й практикам, усталеним у країнах Європейського Союзу. Було вироблено конкретні пропозиції до важливих для стану сфери освіти документів, зокрема, проектів закону «Про вищу освіту», змін до законодавства про дошкільну освіту, проекту Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012—2021 роки, проекту Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році тощо.

2011 року програма традиційно підтримала незалежний громадський моніторинг вступу до вищих навчальних закладів. Основну увагу було зосереджено на чинниках, які порушували рівність можливостей абітурієнтів і могли вести до корупції. Комітет виборців України та мережа «Опора» провели спостереження за ходом вступної кампанії у всіх регіонах України. Кампанія спостереження інформувала про основні ризики під час вступу до вишів та способи відновлення порушених прав абітурієнтів. Експерти висловлювали застереження щодо зменшення ролі ЗНО при вступі, необґрунтованого розподілу місць на держзамовлення, неналежного функціонування системи «Електронний вступ», непрозорої роботи приймальних комісій (у тому числі під час зарахування абітурієнтів), небажання профільного Міністерства вести діалог із вишами та громадськістю.


Додатково:

Видання, яке висвітлює думку українського Міносвіти, вважає, що «Відродження» відступає від традицій західної демократії

Затверджено офіційне друковане видання Міністерства

Дмитро Табачник розповів, що у корупції винні самі студенти

ЛжеВУЗы: Тьма знаний

"Проблеми соціалізації молоді в Україні". Аналітична записка (Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України)


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів