Кампанія зі збору спонсорських внесків Стенфордського університету зібрала рекордні для вищої освіти 6,2 мільярди доларів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Кампанія зі збору спонсорських внесків Стенфордського університету зібрала рекордні для вищої освіти 6,2 мільярди доларів
17-02-2012

За повідомленням Стенфодського університету, під час п’ятирічної кампанії зі збору спонсорських внесків, що добігла кінця 31 грудня минулого року, університет зібрав 6.2 мільярди доларів- найбільшу суму, яку було коли-небудь зібрано під час проведення однієї кампанії вищим навчальним закладом.

Кошти будуть спрямовані на різноманітні проекти- на будівництво на ремонт 38 будинків в університетському кампусі, 250 мільйонів на стипендії для малозабезпечених студентів, 130 млн. на відкриття нових викладацьких вакасій та 360 млн на стипендії для нових аспірантів.

У розповсюдженому університетом прес-релізі йдеться, що у кампанії зі збору спонсорських коштів, що розпочалася 2006 року, взяли участь більш ніж 166 тисяч випускників, батьків, студентів та інших бажаючих, які зробили 560 000 внесків.

Кампанія, що мала назву Стенфордський Виклик набагато перевищила власну мету зібрати 4.3 мільярдів доларів та перевершила попередній рекорд проведеної кампанії більш ніж на 2.3 мільярди, згідно заяви Пем Рассел (Pam Russell) – прес-секретаря Ради з Розвитку та Підтримки Освіти.

Йельський університет зібрав 3,886 мільярди доларів упродовж п’ятирічної кампанії, що завершилась минулого липня.

Потужна кампанія Корнельського університету також перевищила 3 мільярдну позначку. Ця кампанія, що має на меті зібрати 4.75 мільярди буде продовжуватися до 2015 року.

Інші вищі навчальні заклади складають свої плани, маючи на меті зібрати ще більші суми спонсорських коштів.

Колумбійський університет, який спочатку оголосив 2006 року про початок кампанії зі збору 4 мільярдів, підвищив свою завдання зібрати 5 мільярдів до грудня 2013 року і вже зібрав 4.4 мільярди. У серпні минулого року Університет Південної Каліфорнії оголосив про започаткування семирічної кампанії зі збору 6 міяльрдів доларів. Кампанія цього університету вже встигла зібрати 1 міяльрд на «тихій стадії», включно із внеском у 200 мільйонів доларів від одного із університетських прихильників.

«Стенфордський Виклик» отримав спонсорські внески від декількох високопоставлених підприємців із Силіконової Долини.

Спонсорами, чиї внески склали 50 чи більше мільйонів доларів стали Джон Моргрідж (John Morgridge)- колишній керівник Cisco Systems та його дружина Таша а також спадок Річарда Вайланда (Richard W. Weiland) - одного із співвласників Microsoft, що помер 2006 року. Одним із неочікуваних спонсорів став Дадлі Чамберс (Dudley Chambers), випускник Стенфорда 1927 року та колишній інженер на Дженерал Електрік, який заповів 51 мільйон доларів університету 2006 року з метою підтримки наукових та інженерних програм. До складання свого заповіту пан Чамберс зробив єдиний спонсорський внесок своїй альма матер у розмірі 250 доларів Інженерній Школі у 1955 році.

Програма «Стенфордський Виклик» змінила шлях розвитку нашого навчального закладу та студентської роботи,- заявив у прес-релізі Джон Хеннесі (John L. Hennessy), президент Стенфордського університету. Ми запровадили нову модель у галузі вищої освіти, залучивши експертів із різних галузей, що зібралися разом не тільки заради проведення дослідження, але і для викладання. Такий вид співробітництва дозволив Стенфорду відігравати ще більш важливу роль при вирішенні світових проблем. Ми вже започаткували великі зміни»,- сказав він.



The Chronicle of Higher Education
February, 2012

Автор: Емма Роллер (Emma Roller)

Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net



Додатково:

European Uneversity Association запускает интерактивный инструмент для предоставления полных данных об университетской автономии в Европе

Програма Українського науково-технологічного центру «Ініціатива «Наука для бізнесу» передбачає запровадження в технічних університетах посади головного спеціаліста з комерціалізації технологій

Президент и наука: любовь и ненависть. Сколько денег нужно на науку в стране, чтобы оставаться передовой?


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів