8 лютого 2012 року відбулася зустріч делегації Вищої політехнічної школи м. Париж (Франція) з представниками ВНЗ України « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
8 лютого 2012 року відбулася зустріч делегації Вищої політехнічної школи м. Париж (Франція) з представниками ВНЗ України
9-02-2012

За ініціативи Посольства Французької Республіки в Україні 8 лютого 2012 року в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту відбулася зустріч делегації Вищої політехнічної школи м. Париж (Франція) з представниками Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного університету «Львівська політехніка», Одеського національного політехнічного університету та Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

У зустрічі також взяли участь Аташе з університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Гійом Колен і представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Учасники зустрічі із великою зацікавленістю обговорили питання організації спільних наукових досліджень, академічного обміну українських та французьких студентів, гармонізації магістерських програм та можливості навчанням в аспірантурі і виконання дисертаційної роботи під подвійним науковим керівництвом українським і французьким професором, а також низку важливих питань українсько-французького співробітництва у галузі науки та освіти.

Особливу увагу учасники зібрання приділили питанням пов’язаним з проходженням українськими студентами, аспірантами і молодими науковцями навчання та стажування у провідних закордонних вищих навчальних закладах, в рамках урядової бюджетної програми, що реалізується Міністерством на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 411.

«Ми щиро вітаємо ті значні позитивні зміни, що відбулися в Україні у цьому напрямку в минулому році і готові до подальшої співпраці», - зазначили представники Посольства Франції в Україні та Вищої політехнічної школи м. Париж.

Проте французькі колеги зауважили, що рух може бути повноцінним лише в тому випадку, якщо він відбувається в обидва напрямки. Тому вони зацікавленні і в організації аналогічної можливості проходження навчання чи наукового стажування для французьких студентів і аспірантів в Україні. «Так, наприклад, у Вищій політехнічні школі м. Парижу 40 студентів щороку вивчають російську мову, щоб мати можливість поїхати до вищих навчальних закладів Росії та України», - зазначила Сесіль Фігуру, віце-президент з питань міжнародного співробітництва Вищої політехнічної школи м. Парижу.

Учасники зустрічі домовились про продовження активної співпраці із усіх вищезазначених питань.


Додатково:

Украина договорится с Францией о признании дипломов о высшем образовании

Новые тенденции в образовании и на рынке труда во Франции

На навчання українців держава щороку витрачає в 10 разів менше, ніж у країнах Європи

Крізь тернії до закордонного навчання

Какие вузы в Киеве дают зарубежный диплом

Доклад ЮНЕСКО: Доступность обучения в странах мира

Американские университеты с наибольшим количеством иностранцев


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів