Медичні ВНЗ повернули Міністерству охорони здоров'я « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Медичні ВНЗ повернули Міністерству охорони здоров'я
2-02-2012

Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва прокоментувала доручення президента про повернення медичних ВНЗ у підпорядкування МОЗ.



"Медична освіта не може підпорядковуватися Міністерству освіти і науки, молоді та спорту, оскільки має залишатися тісний зв'язок із Міністерством охорони здоров'я. Тому доручення Президента повернути медичні ВНЗ у підпорядкування МОЗ є правильним рішенням", - заявила народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, повідомляє офіційний сайт Партії Регіонів.

"Медичні університети залишаться в системі МОЗ. Це дуже правильне рішення, яке дозволить і надалі глибоко отримувати ті знання, які вкрай необхідні медичним працівникам", – зауважила політик.

За словами Т. Бахтеєвої, рішення про передачу медичних ВНЗ до підпорядкування МОНмолодьспорту, сколихнуло всю медичну громадськість, науку і практичних лікарів.

"Не повинно бути відриву науки від практики. Тому що медичні університети – це основний фундамент, де не лише отримують усні знання, але обов’язково - і практичні навички, які проводяться у клініках. Це стандарти лікування, взаємозв’язок тісний із МОЗ. Це неможливо відривати, бо це специфічне навчання, яке потребує лише контролю МОЗ, яке може робити замовлення на тих спеціалістів, яких не вистачає, чи тих, які дуже потрібні у зв’язку з реформами. Зараз потрібна велика кількість сімейних лікарів – це теж специфіка навчання", – наголосила депутат.

Як відомо за пропозицією Міністерства освіти і науки, наприкінці листопада 2011 року, урядом було ухвалено рішення про підпорядкування освітньому відомству більшості державних вищих навчальних закладів, що були підпорядковані іншим міністерствам і відомствам.

Зокрема до сфери управління Міністерства освіти було передано 15 медичних університетів і академій, а також 4 навчально-методичні і науково-методичні установи МОЗ.

Керівники Міністерства освіти неодноразово наголошували на перевагах підпорядкування вищих навчальних закладів. Зокрема міністр освіти, виступаючі на одній із нарад, присвячених перепідпорядкуванню медичних вузів заявив, що "передача вищих медичних навчальних закладів до сфери управління МОНмолодьспорту слугуватиме новим імпульсом для розвитку медичної освіти".

31 січня Президент Віктор Янукович перебуваючи в Кіровограді наголосив, що реформою галузі охорони здоров’я мають займатися фахівці. За повідомленням УНІАН, про це він заявив під час розширеного засідання Наглядової ради Національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства".

"Чиновники, які несуть відповідальність, повинні дуже добре знати і розуміти галузь, вивчити світовий досвід. Наведу свіжий приклад. Знайшлися люди, які запропонували систему освіти в галузі охорони здоров’я відключити від медичних університетів, інститутів, від медичної бази. У нас вистачає людей, які, як то кажуть, не дружать з головою. Ми відмінили цю дурницю. Я уряду дав доручення, і вже прийнято рішення припинити цей дурний експеримент", - наголосив Янукович.



Додатково:


МОНстри чорної трансплантації

…А міністерство позбавить ліцензії

Недержавний університет в Україні: п’яте колесо до воза?

Заява Табачника про включення Університету Шевченка до рейтингу Times спростована представниками рейтингу

Табачник ''надул'' Януковича с рейтингом вузов

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів