Вивчення англійської за допомогою English Co-Op Programs « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Вивчення англійської за допомогою English Co-Op Programs
27-12-2011

Програми навчання і стажування в Канаді (English Co-Op Programs) є ефективним шляхом до вивчення англійської та здобуття міжнародного досвіду роботи для молоді.



Основним бар’єром в ефективності вивчення англійської мови у рідній країні (як і будь-якої іншої іноземної мови) була і залишається відсутність або недостатня кількість мовної практики. Саме через можливість зануритися у справжнє мовне та культурне середовище і спілкуватися англійською мовою цілий день їдуть на мовні курси за кордон.

Кожна англомовна країна пропонує певні можливості для використання матеріалу, вивченого у мовній школі з професійними викладачами, у "природних умовах" - за межами класу. При цьому уряд Канади набагато випередив інші англомовні країни у задоволенні потреб іноземних студентів у доступові до таких "природних умов навчання" і дозволяє мовним школам Канади організовувати спеціальні програми поєднання навчання на курсах англійської мови та офіційного працевлаштування в Канаді, English Co-Op Programs. Co-Op Programs - один із видів програм Stydy and Work in Canada (Work and Study Canada).

Навчання і стажування 50 на 50



Програми Co-Op (cooperative) або "програми поєднання" включають повноцінне навчання і стажування в одній із канадських компаній. Головна ціль такої програми - надати учаснику програми середовище та засоби для розвитку всіх мовних навичок для подальшого безперешкодного працевлаштування на глобальному ринку праці. А де ж іще можна краще розвинути мовні навички, як не у справжній робочій обстановці, кожного дня спілкуючись з колегами-носіями мови та клієнтами?..

Проходження практики у програмі Co-Op є важливим і невід’ємним її компонентом і складає 50% від усієї тривалості програми. Тобто, якщо програма триває, наприклад, 8 місяців, то найчастіше 4 місяці цього часу будуть присвячені навчанню, а решта 4 місяці - роботі. Деякі мовні школи дозволяють вчитися і працювати паралельно (наприклад, зранку заняття англійської мови, ввечері - робота) або переривати період навчання практикою (наприклад, 3 місяці навчання, 6 місяців стажування і 3 місяці знову навчання).

"Тип поєднання навчання і стажування у будь-якому разі залежатиме ще й від рівня знань англійської мови студента, - зазначає партнер освітньої агенції "Вивчай!" Юлія Кобук. - Адже для працевлаштування необхідно знати англійську на рівні, не нижчому від Upper-Intermediate, а найчастіше і на вищому. Чим краща англійська в учасника програми, тим більше шансів у нього знайти кращу за умовами та оплатою роботу. Саме тому більшість студентів спочатку інтенсивно навчається, підтягуючи свою англійську до потрібного рівня, а потім вже йде застосовувати й удосконалювати знання на практиці".

Робота в Co-Op оплачувана



Хоча стажування у програмах Co-Op може бути як оплачуваним, так і неоплачуваним, більшість вибирає варіант оплачуваної роботи. Практику без оплати отримують зазвичай ті студенти, які можуть собі дозволити приїхати повчитися на відносно недовгий період - 1-3 місяці. Ті ж учасники програми, які приїжджають до Канади на 6-12 місяців, працевлаштовуються на триваліший період і отримують за свою роботу повноцінну заробітну плату.

Таким чином, за період зайнятості, студент в змозі покрити свої витрати на навчання та проживання, а іноді й частину інших витрат. Чим довша зайнятість (а відповідно і тривалість навчання та всієї програми), тим більшу частку витрат на поїздку можна "відпрацювати".

Сфери зайнятості учасників Co-Op та їхній вік



Учасники Co-Op programs найчастіше працюють на початкових посадах у тих сферах, де наявні сезонні роботи, і де місце працевлаштування можна знайти відносно швидко. Це - сфери обслуговування і роздрібної торгівлі, ресторанний бізнес, літні та зимові табори для дітей.

"Працюючи офіціантом чи помічником кухаря в ресторані, адміністратором на реєстрації в готелі, продавцем, оператором біля підйомників на лижних курортах, доводиться весь час спілкуватися з клієнтами та колегами. А це - чудова "природна" практика використання як розмовної, так і ділової англійської мови," - підкреслює Юлія Кобук.

Обмеження у максимальному віці для тих, хто їде по програмі English Co-Op, відсутні. Мінімальний вік учасників - 19 років (у деяких провінціях Канади 18 років). Проте, враховуючи те, що найлегше знайти сезонну роботу, у сфері обслуговування і найчастіше без досвіду роботи на початкових посадах, переважна більшість учасників програми поєднання вивчення англійської мови і роботи в Канаді - віком 19-25 років.

Коли найкраще починати навчання



Найбільше посад для молоді відкривається у сфері обслуговування на курортах відпочинку у зимовий і літній сезони, а період зайнятості найчастіше починається у певні місяці літа та осені.

"Підбір початку навчання для кожного учасника програми індивідуальний і залежить від багатьох факторів, - ділиться досвідом Юлія Кобук. - Проте традиційно реєструватися на програму потрібно заздалегідь взимку, щоб працювати влітку і навпаки".

Переваги програми Сo-Op у Канаді для українців



Значне підвищення рівня англійської мови завдяки якісним мовним курсам та використанню мови безпосередньо на практиці у високорозвиненій англомовній країні. На відміну від дещо подібної програми Work and Travel USA, учасники English Co-Op Canada зобов’язані половину тривалості програми присвятити навчанню. Це можуть бути курси бізнес-англійської, англійської для роботи чи загальної англійської. Які б курси студент не вибрав, він буде вчити правильну, розмовну чи навіть академічну, англійську мову з професійними викладачами, швидко рухаючись до своєї цілі - високого рівня знань для хорошого працевлаштування.
Досвід підготовки резюме, проходження інтерв’ю, пошуку роботи за кордоном. Будь-яке місце стажування у Канаді потрібно заслужити і відвоювати. Успішне проходження інтерв’ю та підготовка до нього стануть безцінним досвідом українського студента для пошуків роботи в Україні чи деінде в майбутньому.
Практика підготовки щотижневих звітів про роботу. Студенти таким чином не просто заробляють гроші, а сприймають роботу як невід’ємну частину свого навчання та працюють з координатором мовної школи навіть під час стажування.
Отримання рекомендацій від роботодавця після закінчення програми - незамінний компонент резюме та пакету документів будь-якого кандидата на певну посаду, налаштованого на успіх.
Міжнародний досвід роботи - прямий шлях до розширення кругозору молодого спеціаліста та набуття впевненості в собі.
Можливість самостійно покрити витрати на навчання і проживання у Канаді, що складають основну частину витрат на поїздку по програмі English Co-Op.
Можливість пізнати канадську культуру та спосіб життя канадців.

Отже, якщо ти - молода людина, якій вдома бракує практики і мотивації для швидкого та результативного вивчення правильної англійської мови, яка не боїться самостійності та відповідальності на роботі у чужій, але одній за найбільш безпечних країн світу; людина, яка готова з головою пірнути у нове культурне середовище і набути друзів з різноманітних куточків світу, програма поєднання навчання і роботи English Co-Op у Канаді - саме для тебе.

Додатково:



Короткострокове навчання в США - безцінна інвестиція у професійний розвиток

«Мі інгліш ніхт ферштейн». Складні тести чи непідготовлені учні?

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів