Фермерство – модна тенденція серед американської молоді « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Фермерство – модна тенденція серед американської молоді
16-12-2011

Зростаюча кількість населення збільшує потребу людства у харчах. У США останнім часом ведеться популяризація вирощення городини у своїй громаді, на противагу імпортним овочам та фруктам.

Займатися фермерством стає популярно навіть серед молоді. Так у новому студентському містечку Дюкського університету у Північній Кароліні пройшов перший фестиваль врожаю. Управляюча фермою Емілі Слос показує гостям, які овочі та трави ростуть на цій землі площею у чверть гектара.

Слос лише минулого року закінчила Дюкський університет, втім не зі сільськогосподарським, а з дипломом фахівця з державного управління. В її подальших планах – отримати магістра у галузі міського планування.

Фермером Емілі стала завдяки навчальному проекту, в якому втілила в життя ідею створення ферми у студентському містечку. Лише за перший рік існування, господарство принесло студентський їдальні понад дві тони свіжої городини. Нейт Пітерсон завідує університетським харчуванням:

«Це просто феноменально. Городина, яку вирощують на університетській фермі, відразу потрапляє на наші столи, а якість її просто чудова».

«Мені стало цілком очевидно, що ми, чи я особисто, повинні терміново щось змінити щодо того, як ми харчуємось», – додає Емілі Слос.

І вона мала підтримку. Морін Муді – антрополог, яка досліджує, що штовхає молодих людей до фермерства. Принаймні, цим вона займалась у минулому. Сьогодні вона також фермер і працює у неприбутковому Центрі за відповідальне харчування та сільське господарство у Вашингтоні.

«Багато людей, які сьогодні стають фермерами – це зовсім не ті традиційні фермери, якими вони були у минулому. Як і я, багато з них не виростали на фермах. Ми навіть не навчались цим займатися професійно», – каже Морін.

Останнім часом попит на харчі, вирощені на місцевих господарствах, значно виріс. Лише за останній рік цей бізнес склав щонайменш 5 мільярдів доларів. Втім багато людей, які починають займатися фермерством, дуже швидко усвідомлюють, що цей бізнес набагато важчий, ніж вони передбачали. І чимало новачків, каже Морін, виходять з перегонів:

«Утриматися на плаву у довготривалій перспективі дуже нелегко. Комусь це вдається, вони знаходять шляхи подолання перешкод. Втім, дуже важко у цьому бізнесі заробити гроші та ще мати прибутки».

Ферма при Дюкському університеті має ті переваги, які більшості малих господарств недоступні – студенти працюють тут безкоштовно, а університет виступає в якості постійного клієнта.

Попереду у малих господарств, які практикують відповідальну культивацію землі – великі виклики, втім Морін Муді налаштована оптимістично:

«Як будь-якому громадському руху, нам потрібні люди, які готові проходити через всі випробування періоду змін, щоб знайти правильних шлях».

А поки дюкська ферма святкує свій перший сезон, для її працівників це захоплюючі та разом з тим важкі часи початку їх фермерського життя.


Додатково:

Студенти у США закінчують коледжі із боргом у 24 тисячі доларів

Іноземні студенти в США вимагають поліпшити умови праці

В Украине исчезнут техникумы и ПТУ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів