У Чехії покращало ставлення до молодих спеціалістів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Чехії покращало ставлення до молодих спеціалістів
15-12-2011

Випускники університетів в Україні знають як складно влаштуватися на роботу відразу після вишу. Подібна проблема була й у Чехії. Останнім часом ситуація в цій країні, однак, почала змінюватись.

Два роки тому, з початком світової економічної кризи, випускники чеських вишів часто не могли застосувати свої знання на практиці за браком робочих місць, а крім того, і через небажання багатьох підприємців бачити в себе новачків. Цього року, як пише газета Hospodářské Noviny, ситуація з молодими фахівцями змінилася.

Знання німецької додає шансів

Знову з’явилися виробничі позиції, призначені для свіжих кадрів, а довіра до них помітно зросла. На думку деяких аналітиків, це не в останню чергу пов’язно з покращанням мовної підготованості молодих представників технічних спеціальностей.

Попит на свіжоспечених знавців інформаційних технологій або економічної проблематики і без того великий, але найбільші шанси на успіх мають ті, що володіють іноземними мовам і насамперед – німецькою. Адже Чехія межує як з ФРН, так і з Австрією і має саме з цими країнами особливо тісні стосунки.

Платити стали краще

Поліпшилося й матеріальне забезпечення вчорашніх дипломників. Як свідчить Алеш Кржіжек, директор агентства з працевлаштування Robert Half International, початкова платня техніка нині становить 25-30 тисяч крон (1000-1200 тисяч євро), а впродовж двох років може зрости до 45-60 тисяч крон.

За словами речниці брненської Високої технічної школи Їтки Ванискової, найбільш перспективними матеріально виглядають випускники будівельного факультету та факультету електротехніки й комунікаційних технологій. Нагадаємо, що середньостатистична місячна платня в Чехії – близько 25 тисяч крон.

Автор: Микола Шатилов


Додатково:

Чеських юристів позбавили українських дипломів

Чи потрібні Україні випускники Прінстона, Оксфорда і Сорбонни, або Як МОН України викриває нелегалів в інших країнах

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів