Звернення трудового колективу НаУКМА до Президента України В.Ф. Януковича « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Звернення трудового колективу НаУКМА до Президента України В.Ф. Януковича
30-08-2011

Президентові України Януковичу Віктору Федоровичу

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!


Національний університет «Києво-Могилянська академія» зусиллями багатьох далекоглядних діячів був відроджений як символ української державності з метою її розвитку і зміцнення. Більшість інновацій, які сьогодні наближають вищу школу України до світового рівня, були започатковані й апробовані саме в НаУКМА. Це стало можливим завдяки винятковій ініціативності всього колективу, духові дерзання, творчого пошуку і самопосвяти у плеканні нового, розумного і відповідального покоління громадян.

На цьому шляху Університет завжди обстоював якість освіти і високий професіоналізм, ділом доводячи ефективність освітніх змін і торуючи шлях освітній реформі, якої так чекає країна.

Сьогодні трудовий колектив НаУКМА висловлює занепокоєність з приводу упередженого, необ’єктивного ставлення до своєї діяльності з боку керівництва Міністерства освіти, науки, молоді і спорту України. Це засвідчено і способом, у який Міністерство визначало державне замовлення для НаУКМА у 2011 році, і необґрунтованою, на наш погляд, доганою, що її оголосив президенту НаУКМА Квіту С.М. міністр Табачник Д.В.

Ми вважаємо ці та інші рішення політизованими, такими, що готують ґрунт для нав’язування «своєї людини» на посаду президента НаУКМА. Ми також вбачаємо у цьому спробу змінити схвалений усім трудовим колективом освітній курс Університету, відомого своєю демократичністю, некорумпованістю, відданістю європейським цінностям й успіхами в наближенні до Єдиного європейського освітнього і наукового простору.

Вважаємо, що така позиція міністра суперечить автономії університетів, принципам верховенства права, засадам громадянського суспільства та гуманітарної політики, які проголошені Президентом України. Це дискредитує Президента і шкодить іміджу України саме напередодні завершення переговорів про асоціацію України з Європейським Союзом.

Звернення одноголосно прийнято загальними зборами трудового колективу Національного університету «Києво-Могилянська академія» 29 серпня 2011 р.


Додатково:

Прем’єр-міністр України Микола Азаров відзначає, що на роботу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту надходить багато скарг.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів