Європейських стипендій стане більше також для українців « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Європейських стипендій стане більше також для українців
6-12-2011

Євросоюз надасть додаткові стипендії студентам і викладачам в країнах, що приєдналися до ініціативи «Східне партнерство». Про це повідомила в Києві комісар ЄС з питань освіти Андрулла Вассіліу.

Шанс українців отримати європейську стипендію в межах програми Erasmus Mundus зріс. Кількість стипендій для країн «Східного партнерства» збільшено з 530 до 350, повідомила в понеділок єврокомісар з питань освіти Андрулла Вассіліоу, яка перебуває з візитом у Києві. «Для зміцнення економіки ми маємо забезпечити високу якість освіти та навчання для всіх, - заявила Вассіліу. - Студенти та навчальні заклади відіграють тут ключову роль і тому ЄС приділяє особливу увагу міжнародній співпраці між навчальними закладами, обміну студентами та викладачами і мобільності».

Вассіліу наголосила також на важливості залучення якомога більшої кількості вишів до участі в міжнародних освітніх програмах і розширенні можливостей співпраці у сфері освіти. «Візит єврокомісара Вассіліоу є свідченням підтримки наближення України до ЄС», - сказав посол Єврокомісії в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра. Він закликав інвестувати в молодь та в освіту, аби пришвидшити процес зближення України з Євросоюзом.

Спільний освітній простір

В українській столиці Вассіліоу відвідала Києво-Могилянську академію. Вона схвально відгукнулася про запроваджену в цьому виші трирівневу систему освіти в межах Болонського процесу.

Єврокомісар переконана, що така система є неодмінним атрибутом спільного європейського освітнього простору і сприяє мобільності, академічному обміну та співпраці між університетами. "Ця система дає можливість будь-якому студентові з України продовжити навчання в будь-якому університеті країн ЄС", – сказала Вассіліу.

Єврокомісар закликала Київ продовжити перетворення в освітній системі, яких вимагає Болонський процес. "Нам буде складно заохочувати наші університети до співпраці, якщо в українських університетах не буде спорідненої системи освіти", – зауважила Вассіліу.

Вона повідомила, що з 2014 року планується запровадження нового покоління програм з отримання вищої освіти "Erasmus для всіх". Важливою складовою цих програм стане міжнародний компонент. Для цього, за словами Вассіліу, Євросоюз виділить два мільярди євро. Програма впроваджуватиметься впродовж семи років – з 2014 до 2020. "Ця програма дасть більше можливостей для обмінів, як на індивідуальному, так і на інституційному рівнях між ЄС і Україною", - сказала єврокомісар.


Додатково:

Інноваційність як норма освітніх реформ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів