Мігрантам у Німеччині буде простіше визнавати дипломи « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Мігрантам у Німеччині буде простіше визнавати дипломи
4-11-2011

Бундесрат, верхня палата німецького парламенту, схвалив закон про простіше визнання іноземних дипломів. Документ, який набере чинності навесні наступного року, допоможе з працевлаштуванням і мігрантам з України.

Після ухвалення закону Бундесратом було знято останню перепону на шляху спрощення визнання іноземних дипломів у Німеччині. Цей закон "уже давно назрів", резюмувала після схвалення Бундесратом міністр освіти Німеччини Аннетте Шаван. На її переконання, документ має одразу три важливі значення. З одного боку, йдеться про важливий сигнал для інтеграції мігрантів у німецьке суспільство. З іншого – про повагу до кваліфікації громадян іноземного погодження, а також про внесок до подолання нестачі фахівців у Німеччині.

Законом передбачається, що рішення про визнання професійної кваліфікації, набутої за кордоном, має відбуватися упродовж трьох місяців. Якщо в процесі визнання будуть встановлені невідповідності німецьким нормам, то заявнику має надаватися можливість або довчитися, або скласти додаткові іспити зі спеціальності, яку він підтверджує для роботи в Німеччині.

Полегшення для майже 300 тисяч мігрантів

Також буде створено гарячу телефонну лінію для консультацій на випадок проблем чи незрозумілих ситуацій із визнанням дипломів. Загалом нова процедура має стати простішою, прозорішою і успішнішою, якщо заявники подаватиму коректно усі необхідні документи. Фактично документом створено законне право на визнання іноземних кваліфікацій – важливий момент, якого раніше у відповідних процедурах в Німеччині бракувало.

Очікується, що від нового закону матимуть зиск до 300 тисяч мігрантів, які нині через невизнання кваліфікацій, здобутих у них на батьківщині, змушені працювати не за своїм фахом. Як правило, йдеться про роботу нижчої кваліфікації і, відповідно, з нижчими заробітками.

Бундестаг дав "зелене світло" закону наприкінці вересня. Відтоді існували деякі сумнів щодо успішності проходження документу через Бундесрат, оскільки в німецького уряду немає стабільної більшості у верхній палаті парламенту. До того ж, з боку опозиції висловлювалися численні зауваження щодо закону. Утім, ухвалення закону зрештою відбулося.

Леся Юрченко/KNA, afp

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів