Ще декілька ВНЗ України приєдналося до Великої хартії університетів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Ще декілька ВНЗ України приєдналося до Великої хартії університетів
22-09-2011

16 вересня, під час урочистої церемонії у Болонському університеті, декілька українських вузів приєдналися до Magna Charta Universitatum – Великої хартії університетів.


Цей документ визначає фундаментальні принципи, якими керуються університети, з метою забезпечення розвитку освіти, інноваційного руху та налагодження співпраці між навчальними закладами світу.

Хартію вперше підписали 388 університетів у 1988 році, під час урочистостей із нагоди 900-річчя Болонського університету.

На сьогоднішній день до хартії долучився 721 вищий навчальний заклад з 79 країн світу, щороку їхня кількість зростає. Вища освіта з того часу зазнала багато змін, проте актуальність Magna Charta Universitatum залишається незмінною.

16 вересня цього року, на конференції, що була присвячена темі сучасної автономії та свободі вишів у контексті оцінювання якості їхньої діяльності та рейтингу, відбулася 23-я церемонія прийняття нових університетів.

На церемонії до хартії приєднався 31 університет, з них 10 українських: Дніпропетровська державна фінансова академія (ДДФА), Перший український морський інститут (ПУМІ), Міжнародний гуманітарний університет, Львівський національний університет ім. І. Франка (ЛНУ), Луцький національний технічний університет (ЛНТУ), Національний медичний університет ім. Богомольця (НМУ), Національний університет харчових технологій (НУХТ), Одеська національна морська академія (ОНМА), Полтавський національний технічний університет ім. Кондратюка (ПНТУ), Київський національний університет ім. Шевченка (КНУ).

У Великій хартії університетів зазначається, що завдання університетів полягає в тому, що вони мають служити суспільству та в повній мірі забезпечити його потреби.

Дослідницька та викладацька діяльність університету має бути морально вільною та інтелектуально незалежною.

Відповідно до норм хартії, свобода у викладацькій та дослідницькій діяльності є основним принципом діяльності університетів.

Ректори університетів, які підписують Велику хартію університетів, присягаються розвивати та удосконалювати європейську вищу освіту, робити її конкурентноспроможною на міжнародному рівні.

За весь час існування Magna Charta Universitatum її підписали ректори 49 українських вищих навчальних закладів.


Додатково:

Перелік ВНЗ України у Великій хартії універсітетів

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів