Табачник хоче закрити 800 вузів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Табачник хоче закрити 800 вузів
31-05-2011

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що для забезпечення освіти населення України досить 90 вузів.


Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Інвестгазета", повідомляють "Українські новини".

"Світовим параметрам відповідає показник, коли один успішний університет відповідає 500-800 тисячам жителів країни. Тобто якщо в Україні живуть близько 48 мільйонів чоловік, значить, нам було б достатньо близько 90 вищих навчальних закладів", - сказав міністр.

При цьому Табачник у черговий раз зазначив, що існуюча кількість вузів, що становить близько 900, є надмірною.

Він також висловив думку, що зараз якість освіти в багатьох вузах залишає бажати кращого, зокрема при підготовці журналістів.

"Підготовка журналістів навіть у таких провідних навчальних центрах, як КНУ імені Шевченка та Львівський університет імені Франка, знаходиться на низькому рівні - вони вчать якоїсь абстрактної журналістики, без конкретної прив'язки", - підкреслив міністр.

У той же час у контексті укрупнення вузів Табачник повідомив, що критерієм для підтвердження вузом статусу університету передбачається визначити його здатність забезпечити підготовку фахівців не менш ніж у 8 областях знань, а не кількість студентів і факультетів, як передбачалося раніше.

Міністр також повідомив, що нова редакція закону про вищу освіту, яка вже пройшла публічне обговорення в 600 навчальних закладах, буде представлена ​​на розгляд Кабміну на початку червня.

У квітні минулого року Табачник назвав доцільною передачу всіх вищих навчальних закладів в управління Міносвіти, а в березні 2011 року спрогнозував об'єднання близько 50 вищих навчальних закладів до вересня.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів